Εκτεταμένοι έλεγχοι για κλοπές μετάλλων : 10 συλλήψεις στο Μεσολόγγι

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 19-25 Μάιου, στοχευμένες δράσεις, στην Αχαΐα την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής και διακίνησης μέταλλων.

Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν έντεκα ομάδες ελέγχων από αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο σε επιχειρήσεις και μάνδρες πώλησης μετάλλων όσο και σε οχήματα που μετέφεραν τέτοια αντικείμενα, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : Διακόσια εξήντα άτομα.
Προσήχθησαν : Είκοσι οκτώ άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : Δεκατέσσερα άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υποβάθμισης περιβάλλοντος, της κλοπής και των ναρκωτικών, ενώ σε βάρος κάποιων από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αιτωλοακαρνανία από την Ασφάλεια Αγρινίου ελέχθησαν 53 άτομα και εξιχνιάστηκε μία κλοπή ζαντών αυτοκινήτου, που βρέθηκαν στην αποθήκη ενός 45 χρονου στο Δοκίμι. Ενώ από την ασφάλεια Μεσολογγίου ελέχθησαν 41 οχήματα και 55 άτομα. Προέκυψαν 10 συλλήψεις εκ των οποίων τέσσερις για κλοπή μετάλλων, τέσσερις συνελήφθησαν για αποφάσεις δικαστηρίων που εκκρεμούσαν και δύο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.