Λευκά και άκυρα “πλημμύρισαν” τις κάλπες στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών!

Ασυνήθιστα υψηλό το ποσοστό των λευκών και άκυρων που έπεσαν στις κάλπες κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Ελλάδα.

Μόνο στην Αχαΐα το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 25% (25,76%)! Στην Αιτωλοακαρνανία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 22,22% και στην Ηλεία 22,67%, γεγονός που δείχνει ότι ψηφοφόροι πήγαν στα εκλογικά τμήματα με συνειδητή επιλογή το λευκό και το άκυρο, με σκοπό να καταγράψουν έτσι τις αποστάσεις τους από τους Απόστολο Κατσιφάρα και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Αθροιστικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα άκυρα και τα λευκά έφτασαν τα 94.851 ψηφοδέλτια όταν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών ο αντίστοιχος αριθμός ήταν κάτι παραπάνω από 37.000. Το στοιχείο αυτό έχει την σημασία του για την τελική έκβαση της αναμέτρησης η οποία, ως γνωστόν, κρίθηκε υπέρ του κ. Κατσιφάρα με διαφορά 3.008 ψήφων μόλις.Οι εκτιμήσεις αναλυτών αποδίδουν το μεγαλύτερο μέρος των λευκών και των άκυρων στους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αλλά και της Χρυσής Αυγής καθώς υπήρξε κατεύθυνση στους μεν πρώτους για λευκό ή άκυρο στους δε δεύτερους για άκυρο.

Ωστόσο και πάλι οι αριθμοί δεν… βγαίνουν καθώς στο σύνολο τους οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής στην Δυτική Ελλάδα φτάνουν τους 67.000. Άρα και ψηφοφόροι άλλων συνδυασμών αποδοκίμασαν με την στάση τους τους κ.κ. Κατσιφάρα και Κατσανιώτη.

πηγή : thebest.gr