Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Αγρίνιο

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών με ανακοίνωσή της. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι με απολογητική διάθεση ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί τα ποσοστά του Γ. Παπαναστασίου στο δήμο Αγρινίου. “Η εκλογή Παπαναστασίου, έτσι όπως τελικά καταγράφτηκε, είναι αποτέλεσμα της μαζικής αποδοκιμασίας της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου και αυτό γίνεται φανερό από το ποσοστό που κέρδισε η Ν.Δ. στον Δήμο Αγρινίου που είναι μόνο 24,45%. Γι΄αυτό, λοιπόν, μην ψάχνουν για δήθεν ευθύνες στον χώρο της Αριστεράς και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία τους στις εκλογές” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αγγίζει το 27%, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε-τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη- από τις δυνάμεις της υποτέλειας, της λιτότητας και των μνημονίων, είναι μεγάλη. Είναι νίκη του λαού μας που απαιτεί το σταμάτημα αυτής της πολιτικής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η Αριστερά είναι πρώτη δύναμη και με διαφορά.Έχουμε χρέος να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών μας για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής πλειοψηφίας που θα αναλάβει το ιστορικό έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Εξίσου σημαντική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη θέση τόσο στον Νομό μας όσο και στο Αγρίνιο, όπου είναι πρώτος με ποσοστό 28,30%. Η νίκη αυτή βάζει μπροστά μας νέα καθήκοντα. Με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να δούμε τη συσπείρωση των δυνάμεών μας, την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς μας- πρώτα και κυρίως στο μαζικό κίνημα. Τη συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού της περιοχής, την υλοποίηση των στόχων που έβαλε το 1ο συνέδριο του κόμματός μας για ενιαιοποίηση του χώρου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τη δυνάμωση της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας και της υποτέλειας που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.
Ιδιαίτερα για τον Δήμο Αγρινίου θέλουμε να συζητήσουμε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που κάναμε για τα αποτελέσματα που είχαμε:

Είναι πρώτη φορά, από τη μεταπολίτευση και μετά, που θα έχουμε έναν δήμαρχο που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό έχει μια σημασία. Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στήριξε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τραπεζιώτη, η οποία στον πρώτο γύρο κατέγραψε ένα ποσοστό 21%. Ιδιαίτερα καλό ποσοστό για εμάς, αν πάρει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια δεν είχαμε ούτε καν εκπροσώπηση. Δώσαμε έναν σημαντικό αγώνα για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η δεδομένη δυσαρέσκεια που υπήρχε στο πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου και αυτών που τον πλαισίωναν, πρέπει να εκφραστεί, με τη στήριξη του συνδυασμού «Αγρίνιο, Ανατροπή τώρα- Πολίτες σε δράση» του Δημήτρη Τραπεζιώτη, πράγμα που δεν έγινε απόλυτα κατορθωτό.
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική αρχή που δεν πήρε σοβαρά το στοιχείο της δυσαρέσκειας που υπήρχε έντονα στην πόλη και τη διάθεση για αλλαγές στον Δήμο. Ενέργειες στην κατεύθυνση συσπείρωσης των δημοκρατικών-προοδευτικών δυνάμεων που στην πόλη μας είναι και παραμένουν πλειοψηφικές έγιναν, αλλά δεν ήταν αρκετές. Η προσπάθειά μας να περάσουμε ένα τέτοιο μήνυμα υπονομεύθηκε και αντιμετωπίστηκε με αλαζονεία από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Η εκλογή Παπαναστασίου, έτσι όπως τελικά καταγράφτηκε, είναι αποτέλεσμα της μαζικής αποδοκιμασίας της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου και αυτό γίνεται φανερό από το ποσοστό που κέρδισε η Ν.Δ. στον Δήμο Αγρινίου που είναι μόνο 24,45%.
Γι΄αυτό, λοιπόν, μην ψάχνουν για δήθεν ευθύνες στον χώρο της Αριστεράς και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία τους στις εκλογές.Εμείς δυναμώνουμε την πάλη μας για την επίτευξη αυτού του στόχου, τη συσπείρωση της δημοκρατικής, προοδευτικής πλειοψηφίας, με την οποία θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανατροπή στον Δήμο και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ανατροπή που θα βρει τον δημότη και τον κάθε πολίτη όρθιο στη μάχη για να βγούμε από την κρίση, για το σταμάτημα της λιτότητας, για μια διαφορετική πορεία στη χώρα με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.