Στο “κόκκινο” ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Αγρινίου

Tον απολογισμό του έργου των Νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014 παρουσίασε στο Υπουργείο Υγείας.Βήμα προς βήμα καταγράφονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένοι στα …κουρεμένα δεδομένα που έχει θέσει η τρόικα. Με βάση τις καταγραφές που γίνονται στο σύστημα ESY-NET που καταγράφει λεπτομερώς κάθε κίνηση που σχετίζεται με εισαγωγές, αγορές αλλά και προϋπολογισμούς, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται για το νοσοκομείο Αγρινίου.

Κατ΄αρχήν όσον αφορά την αποδοτικότητα το νοσοκομείο Αγρινίου αλλά και αυτό του Μεσολογγίου δεν καταγράφονται ούτε στις υψηλές αλλά ούτε και στις χαμηλές θέσεις των νοσοκομείων της χώρας. Όσον αφορά την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ βρίσκεται στο “κόκκινο” έχοντας υλοποίησει 76,35% του προϋπολογισμού του, πράγμα που σημαίνει αν ότι μέχρι το τέλος του 2014 δεν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα στην προμήθεια των αναλωσίμων του και θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ “σφιχτό” στις δαπάνες του. Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στο Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΛΟΓΙΟΥ που έχει υλοποίησει το 30,15% του προϋπολογισμού του το 1ο 3μηνο του 2014.

Ακόμη ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που παρουσιάζονται σχετικά με την αποτίμηση της διείσδυσης των Γενοσήμων σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Εκεί το Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ καταγράφει ένα ποσοστό διείσδυσης των Γενοσήμων 71,14% (57,28% ήταν το αντίστοιχο το 1ο 3μηνο του 2013), ενώ το Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΛΟΓΙΟΥ καταγράφει ένα ποσοστό 80,09% (62,47% ήταν το αντίστοιχο το 1ο 3μηνο του 2013).