Κατσούλη σε “Κοινωνία Μπροστά” : Τελικά τι είναι φαρσοκωμωδία; Η συνέντευξη τύπου ή τα ερωτήματά σας;

Δήλωση Δήμαρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, σχετικά με τα ερωτήματα της ¨Κοινωνίας Μπροστά¨ για την ΔΕΥΑΜ.

Απαντώντας στα κύρια ερωτήματα που με αφορούν σχετικά με τη ΔΕΥΑΜ, τα οποία προσφάτως διατυπώνει το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», αναρωτιέμαι για τα όρια της μικροπολιτικής και μάλιστα από δυνάμεις που επαγγέλλονται το «νέο» στην πολιτική ζωή του τόπου.
Αναλυτικά:
1. Ο επικεφαλής του συνδυασμού σας ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ μέχρι την ανακήρυξη του. Αλήθεια δεν γνωρίζει και αν δεν γνωρίζει γιατί δεν ρωτούσε τους Διευθυντές της Δημοτικής Επιχείρησης για να μάθει, αν όπως γράφετε «κάναμε πολιτική ενόψει δημοτικών εκλογών και δεν εκδώσαμε τους λογαριασμούς»; Πιστεύει ότι ο οιονδήποτε δήμαρχος και εγώ προσωπικά, δίνει εντολές στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜ να μην εκδώσουν λογαριασμούς λόγω εκλογών και εκείνοι το πράττουν; Έτσι αντιλήφθηκε – μετά από μια τριετία συμμετοχής του στο ΔΣ – τη λειτουργία της επιχείρησης; Μήπως έχει και άλλα παραδείγματα τέτοιων «παρεμβάσεων» να καταγγείλει; Αν ναι τον προκαλώ να το κάνει, έστω και τώρα! Αν όχι ρίχνει «λάσπη στον ανεμιστήρα» με τη μορφή ερωτημάτων, διότι ξέρει πως στο τέλος κάτι θα μείνει. Θαυμάσια «νέα και ριζοσπαστική» πολιτική εφαρμόζετε, θίγοντας υπολήψεις και συνειδήσεις αιρετών και υπερεσιακών παραγόντων. Ως απόδειξη σας παραθέτω τις ημερομηνίες και τα σύνολα έκδοσης των «προεκλογικών λογαριασμών». Μεσολόγγι: 8000 λογ. από 1η έως 27/5/2014. Το ίδιο χρονικό διάστημα, στα Δ. Διαμερίσματα Μεσολογγίου 2233 λογ., στο Αιτωλικό 444 λογ. και στις Οινιάδες 927 λογαριασμοί.
2. Η ένταξη των ΔΕΥΑ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές – που τότε για τους ΟΤΑ τη θεωρούσατε μνημονιακή υποχρέωση και την είχατε καταγγείλει – είναι θέμα που μπορούσα εγώ να το καταφέρω και δεν το έκανα; Εσείς αν είσαστε στη θέση μου, με την παρούσα κυβέρνηση θα το είχατε καταφέρει; Δεν ρωτάτε τους δημάρχους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον αγώνα που έχουμε κάνει για το θέμα αυτό; Εκτός αν πρέπει να καταγγείλετε και αυτούς που δεν τα κατάφεραν, αντί της κυβερνητικής πολιτικής; Όσο για το χρέος προς τη ΔΕΗ, είμαστε από τους ελαχίστους δήμους της χώρας που έφθασαν το θέμα στη ΡΑΕ, με προσφυγή κατά της ΔΕΗ. Οι περισσότεροι υποτάχθηκαν μπροστά στον εκβιασμό της διακοπής. Αντί να «βαρέσετε το γάιδαρο, δηλαδή την κυβερνητική πολιτική, βαράτε το σαμάρι, δηλαδή τους αιρετούς». Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, έστω και μετεκλογικά!
3. Όσον αφορά το μείζον ερώτημα που διατυπώνετε, δηλαδή ότι «στο όνομα της κατάστασης που διαμορφώνεται μήπως η απερχόμενη και η νέα δημοτική αρχή βολεύεται με την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜ και τις απολύσεις των εργαζομένων;», τη δική μου θέση κατά της ιδιωτικοποίησης και τις ενέργειες που πρότεινα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜ -στο οποίο είσαστε παρών -τις γνωρίζετε. Επομένως προς τι το ερώτημα; Όπως γνωρίζετε πως αν επεδίωκα να ιδιωτικοποιήσω την επιχείρηση, δεν θα αποφάσιζα να πληρώνει ο δήμος για τρία χρόνια τα αντλιοστάσια του Αιτωλικού και τα τοκοχρεολύσια ( πάνω από 300 χιλ. € ετησίως). Όπως γνωρίζετε και τη θέση μου για το νέο οργανισμό του δήμου, που ως λύση – απάντηση στο δίπολο ιδιωτικοποίηση – απολύσεις, προτείνεται η μετατροπή της ΔΕΥΑΜ σε δημοτική υπηρεσία.
Τελικά αναρωτιέμαι τι είναι φαρσοκωμωδία; Η συνέντευξη τύπου ή τα ερωτήματα που διατυπώνετε προς εμένα;