«Στοπ» σε ένα ακόμη έργο ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη από τα έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνται στην Αιτωλοακαρνανία. Τι και αν ακούγαμε για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μετά το «στοπ» στην ανάπλαση περιμετρικά του Πάρκου Αγρινίου που το ΑγρίνιοCulture.gr πρώτο ανέδειξε, ένα ακόμη έργο, αυτή τη φορά στη Ναυπακτία έχει σταματήσει να εκτελείται.

φωτό από τη θεμελίωση του έργου
φωτό από τη θεμελίωση του έργου

Πρόκειται για το έργο της ανέγερσης δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» με προϋπολογισμό (ανέγερση και εξοπλισμός) που ανέρχεται στο ποσό των 2.150.000 ευρώ.  Και στη περίπτωση αυτή ο ανάδοχος του έργου, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr, πριν λίγες μέρες υπέβαλε Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών, η οποία και έγινε δεκτή από το δήμο Ναυπακτίας, αφού η 4η πιστοποίηση του έργου ποσού 125.970,44€ που υποβλήθηκε από τον ανάδοχο, έχει εξοφληθεί έως σήμερα μερικώς μόνο κατά το ποσό των 42.833,81 €  και έτσι ο ανάδοχος σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 53 του Ν.3669/08 υπέβαλλε Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης των έργων ΕΣΠΑ, που αρκετά εξ’αυτών έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούνται τους τελευταίους δύο μήνες, είναι ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν κάποια επίσημη εξήγηση για το γεγονός. Η υπόθεση ότι λόγω των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών υπήρξαν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις δεν μπορεί να έχει πια βάση και φαίνεται ότι μάλλον μιλάμε για κάποια “τερτίπια” με τους κωδικούς του ΕΣΠΑ. Μέχρι στιγμής πάντως στους αρμοδίους υπάρχει η πεποίθηση ότι το πρόβλημα με το ΕΣΠΑ θα είναι παροδικό, κάτι που βέβαια μένει να αποδειχθεί…

Όσον αφορά την ανέγερση των δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» μέχρι στιγμής οι πληρωμές που έχουν γίνει, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr, φτάνουν τις 321.927 €  και έχει ολοκληρωθεί το έργο κατά 16%. Όπως και να ‘χει πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική υποδομή κοινωνικής φροντίδας για την περιοχή της Ναυπακτίας, η οποία όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει θα ενισχύσει το έργο υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία.