Ομάδα εργασίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου στο Πόρτσμουθ

Ομάδα εργασίας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουλίου του 2014 στην πόλη Πόρτσμουθ (Portsmouth) της Αγγλίας στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Grundtvig Click to Career (C2C) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης Grundtvig.

Η Εκπαιδευτική Σύμπραξη διαρκεί δύο έτη (1η Αυγούστου του 2013 – 31η Ιουλίου του 2015) και την συναποτελούν Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί από οκτώ χώρες: Ρουμανία (Συντονιστής), Ιταλία, Κύπρος, Γερμανία, Λιθουανία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Το έργο εστιάζει στη μεγιστοποίηση της μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών, καθώς και στην αναγνώριση των εργαλείων και των σύγχρονων μεθόδων πρόσβασης στις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα παρέχουν υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Στη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο με θέμα «Χρήση βασικών αγγλικών στο ηλεκτρονικό εμπόριο» στο πλαίσιο της παραπάνω εκπαιδευτικής σύμπραξης. Ο βασικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα online μάθημα για την επεξήγηση όρων που χρησιμοποιούνται στο εικονικό εμπόριο (e-commerce), όπως π.χ. σωστή χρήση φράσεων και όρων. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από ειδικούς από την Αγγλία και τη Γερμανία.

Οργανώθηκαν για το σκοπό αυτό και δύο εργαστήρια: α) “Αποδοτικότητα και Πειθώ στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Όροι κλειδιά (Efficiency and Persuasionine-commerce – Key Terms)” και β) “Στρατηγικές για τη δημιουργία αποδοτικών εμπορικών ιστοσελίδων (Strategies for creating effective websites for commercial purposes)”.Ένα άλλο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός κοινού μοντέλου για τη συλλογή πληροφορίας και για την εκπόνηση μελέτης με θέμα: “Online business – a possible career.”Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας insight4life (http://www.insight4life.co.uk/) η οποία προωθεί την θετική προσέγγιση σε προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν τόσο μαθητές όσο και ενήλικες.

Ο Διευθυντή
Νάσιος Νικόλαος