«Βυζαντινή Κεραμική από τη Ναύπακτο»

Η 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την αρωγή του Δήμου Ναυπακτίας, εγκαινιάζει το Σάββατο 19/7/2014 και ώρα 18:00 την έκθεση «Βυζαντινή Κεραμική από τη Ναύπακτο» στο χώρο της «οπλοθήκης» πλησίον του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Ναυπάκτου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Κούλη Τσολοδήμου.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίλεκτα αγγεία της βυζαντινής τέχνης από το πλούσιο απόθεμα των αντικειμένων που προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες δεκαετιών στην πόλη μας και φυλάσσονται στους αποθηκευτικούς χώρους της 22ης Ε.Β.Α .

Μοναδικός περιορισμός, η επιλογή των κεραμικών εκείνων που παρουσιάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο όψεις της καθημερινής ζωής και τις τεχνικές διακόσμησης μέσα στους αιώνες , υπακούοντας στις διαφορετικές συνθήκες του τόπου και στις ανάγκες της εποχής. Τα κεραμικά της έκθεσης καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από την παλαιοχριστιανική εποχή ως τον 16ο αι.

Την επιστημονική εποπτεία της έκθεσης έχει ο Προϊστάμενος της 22ης Ε.Β.Α, δρ Ιωάννης Χουλιαράς, την έρευνα & επιμέλεια η αρχαιολόγος Ιωάννα Κωστή, την οργάνωση και συντήρηση αντικειμένων η συντηρήτρια έργων τέχνης Αφροδίτη Τηλιγάδα.