Να συνεδριάζει στην Αιτωλοακαρνανία και όχι στην Πάτρα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ζητά το ΤΕΕ

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ. Ρόκος, σχετικά με τη λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Αιτωλοακαρνανίας που ενώ έχει συγκροτηθεί εξακολουθεί να συνεδριάζει στην Πάτρα και όχι στην Αιτωλοακαρνανία.

Η επιστολή έχει ως εξής :
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4030/2011 με τίτλο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» προβλέπεται: «με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκροτούνται Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα». Με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου έχει συγκροτηθεί το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η λειτουργία του εν λόγω Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής λαμβάνει χώρα ήδη, περισσότερο των δύο (2) ετών. Πλην όμως οι συνεδριάσεις του, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται στην Πάτρα, αντίθετα με αυτό που προβλέπεται στον Νόμο.Το γεγονός αυτό, είναι αυτονόητο ότι δημιουργεί πλήθος προβλημάτων. Οι συνάδελφοι Μηχανικοί αλλά και οι αιτούντες (ιδιοκτήτες) από όλη την επικράτεια της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι έχουν θέματα στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, είναι αναγκασμένοι να πραγματοποιούν μεγάλες μετακινήσεις σε κάθε συνεδρίαση του (περίπου δυο φορές το μήνα). Το ίδιο συμβαίνει και για τους δυο συναδέλφους από την Αιτωλοακαρνανία οι οποίοι είναι μέλη του Συμβουλίου. Με δεδομένο τις μεγάλες αποστάσεις του Νομού, αλλά και το ξεπερασμένο οδικό δίκτυο, χρόνος και χρήμα σπαταλώνται αναίτια και επιπλέον τούτο συμβαίνει λόγω μη εφαρμογής αυτών που ο Νόμος προβλέπει.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Η σχετική απόφασή σας, για λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στην Αιτωλοακαρνανία, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί περαιτέρω, καθώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, προκειμένου να επέλθει θεραπεία του προβλήματος, για το οποίο υπάρχουν δικαιολογημένες, συνεχείς και εντεινόμενες οχλήσεις από ιδιώτες, αλλά και από τους συναδέλφους Μηχανικούς της Αιτωλοακαρνανίας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
Κων/νος Ρόκος