Αστυνομική επιχείρηση με έξι συλλήψεις στην Ακαρνανία

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την οδική ασφάλεια και τον έλεγχο καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές.Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ένας για ναρκωτικά, τρεις για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη Χώρα).

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο (19 & 20-7-2014) σε διάφορες περιοχές της Ακαρνανίας, στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την οδική ασφάλεια και τον έλεγχο υγειονομικών καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων του Αγρινίου, Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, των ομάδων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Ακαρνανίας, του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία αστυνομικών ελέγχων και διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν: τετρακόσια δέκα εννέα (419) άτομα και τριακόσια εξήντα τέσσερα (364) οχήματα.
Βεβαιώθηκαν : εκατόν δέκα επτά (117) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου αλλά και για άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Παράλληλα σε ελέγχους υγειονομικών καταστημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικές περιοχές βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για ηχορύπανση και συνελήφθησαν ισάριθμοι ημεδαποί υπεύθυνοι καταστημάτων. Συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα, ένας 21χρονος ημεδαπός για κατοχή 18 γραμμαρίων κάνναβης περίπου και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για παράνομοι είσοδο και παραμονή στη Χώρα.