Η Σκύλα και η Χάρυβδη

Η Σκύλα και η Χάρυβδη, ο Όλυμπος κι ο Κίσαβος τα δυο βουνά μαλώνανε, Δαυιδ και Γολιάθ, Σαμψών και Δαλιδά, Παπανδρέου και Σημίτης.

Μια επική μάχη ξεκινά ανάμεσα στους δυο πρώην Πρωθυπουργούς. Την αρχή έκανε ο Σημίτης, ο οποίος κατηγορεί ανοιχτά τον Γ. Παπανδρέου για την οικονομική κρίση, αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Κ. Καραμανλή.

Για τον Παπανδρέου είπε : ”Διαβεβαίωσε πριν από τις εκλογές του 2009 ότι λεφτά υπάρχουν. Καθυστέρησε να πάρει μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η επέμβαση της ευρωζώνης”

Για το ΠΑΣΟΚ είπε: ”Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό”

Για την ΝΔ είπε: ”Η ΝΔ χρησιμοποίησε πριν από τις εκλογές το 2004 το σύνθημα «ο Σημίτης έδωσε ό,τι είχε να δώσει» υπονοώντας ότι η ίδια θα έκανε νέες παροχές. Πράγματι διόρισε χιλιάδες υπαλλήλους, κατήργησε φόρους, έδωσε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πολλά άλλα. Αποτέλεσμα ήταν η κρίση”.

Για τον ίδιο είπε: “Τίποτα. Όλα τα έχω κάνει τέλεια. Και είμαι και μετριόφρων. Και θέλω να γίνω και Πρόεδρος της Δημοκρατίας…”

Γ.Κ.