Πολύ χαμηλό επίπεδο

Viral έγινε τις τελευταίες μέρες η είδηση για κάποιους “ασθενείς”, έναν από το Αγρίνιο και έναν από το Μεσολόγγι, που κατάπιναν μεταλλικά αντικείμενα. Πηγαίοι τίτλοι σε όλο το διαδίκτυο, όχι μόνο σε τοπικές και περιφερειακές ιστοσελίδες αλλά και σε μεγάλες ιστοσελίδες πανελλαδικής αναγνώρισης.

Τι έχει συμβεί; Πρέπει να το διευκρινίσουμε, γιατί πολύς κόσμος διαβάζει στο διαδίκτυο πολλές φορές μόνο τους τίτλους και όχι τα αναλυτικά κείμενα που τους συνοδεύουν. Επρόκειτο προφανώς για ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής, γιατί δεν απέκτησαν ξαφινικά τα ρολόγια, οι βίδες και οι καρφίτσες θρεπτική αξία… Που είναι λοιπόν η είδηση και που το περίεργο, όταν πρόκειται για ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής;;; Όμως οι τίτλοι γράφανε απλώς για ασθενείς… και για “Κουταλιανούς”… Για τέτοιο επίπεδο μιλάμε…

Δεν είναι βέβαια σε κάθε μέσο ενημέρωσης που έχει τέτοιες δημοσιεύσεις τόσο χαμηλό το επίπεδο, απλώς είναι η μάχη των αναρτήσεων, των αναδημοσιεύσεων, του “να γράψουμε και εμείς κάτι”. Στο Αγρίνιο βέβαια υπάρχει και χαμηλό επίπεδο, γιατί στο ιστορικό αρχείο του τοπικού τύπου έχουν καταγραφεί και δημοσιεύσεις με φωτογραφίες προϊόντων αφόδευσης και αναλύσεις για το πως μυρίζουν… Περιπτώσεις που ξεπερνούν βέβαια τα όρια του γραφικού, αλλά και περιπτώσεις επικίνδυνες που συνδυάζουν για παράδειγμα το θάνατο ενός νεφροπαθούς σε τροχαίο ατύχημα με τις… ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο.