“Τριχωνίδα”, “Αιτωλική” και ΑΝ.ΑΙΤ δεν έχουν απογραφεί

133 από τις συνολικά 560 δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με όσα είπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr η “Τριχωνίδα Α.Ε”, η “Αιτωλική Αναπτυξιακή” και η “Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας” (ΑΝ.ΑΙΤ εταιρεία που ιδρύθηκε από την πρώην νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας) είναι μόνες εταιρείες των ΟΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία που δεν έχουν απογραφεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας έχουν απογραφεί κανονικά.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος για τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ υπάρχει πρόβλημα καθώς οι υπάλληλοι τους αρνούνται να απογραφούν για να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και, άρα, στο Ενιαίο Μισθολόγιο.Να σημειωθεί ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά με δεδομένο, ότι σε αυτές συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% οι δήμοι, υποχρεούνται και αυτές να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου.