Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ για την ακύρωση της παράστασης στις Οινιάδες

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν από το δήμο Μεσολογγίου με αφορμή την ακύρωση της παράστασης “Θεσμοφοριάζουσες” δίνει για λογαριασμό του Θεατρικού Οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος, εξηγώντας ότι δεν πήρε ποτέ απάντηση από το δήμο για τον επαναπρογραμματισμό της παράστασης. Μάλιστα σηκώνει το γάντι απέναντι στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Π. Καρατσόλη λέγοντας ότι επισημαίνοντας “πως έμπρακτη πράξη σεβασμού προς τον Πολιτισμό θα ήταν να πληρώσει τους καθηγητές μουσικής του Ωδείου της πόλης, το οποίο καταρρέει”.

Αναλυτικά:
Ο Θεατρικός Οργανισμός ΑΚΡΟΠΟΛ πιστός στην αλήθεια και με σεβασμό πρωτίστως προς τους θεατές που τιμούν την καλοκαιρινή επιτυχημένη παραγωγή του και δευτερευόντως στους συνεργάτες αλλά και τους κατά τόπους φορείς δηλώνει τα παρακάτω σχετικά με την αναβολή της παράστασης της 24ης Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών:
Για λόγους ανωτέρας βίας, δηλαδή έκτακτων καιρικών φαινομένων, προχωρήσαμε σε αναβολή παραστάσεων, αναβολή που επέβαλε τον επαναπρογραμματισμό της καλοκαιρινής περιοδείας με κόστος πολλαπλάσιο για τον Θεατρικό Οργανισμό ΑΚΡΟΠΟΛ και με μόνο σκοπό να ικανοποιήσει τους χιλιάδες θεατές που ήθελαν και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την επιτυχημένη παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, έχοντας ως αξιακό πυρήνα τη σχέση του θεατή με το καλλιτεχνικό δρώμενο και όχι το κέρδος.
Για τον επαναπρογραμματισμό ενημερώθηκαν εγκαίρως όλες οι κατά τόπους αρχές και δη αυτές της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου- σύμφωνα με τη μεταξύ μας υπογεγραμμένη σύμβαση. Επικοινωνήσαμε εγκαίρως με τους υπεύθυνους στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για να βρεθεί άλλη κατάλληλη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της παράστασης και δεν λάβαμε καμία απάντηση. Μας απάντησαν μόνο προφορικώς ότι η δημοτική αρχή είναι «θυμωμένη» μαζί μας και αρνείται να μας δώσει νέα ημερομηνία (στη δική μας θέση πέρυσι ήταν η παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου…» σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη, δείτε σχετικό link: https://www.agrinioculture.gr/2013/08/18/νέα-επικρίσεις-από-μουμουλίδη-για-τον/ ).
Η οποιαδήποτε ανάμειξη του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης, Γιώργου Κιμούλη, και οι διάφορες ιστορίες φαντασίας ουδεμία σχέση έχουν με την αιτία της αναβολής, είναι ατυχείς έως και βλακώδεις και η διερεύνηση της προέλευσης τους έχει ενδιαφέρον για περαιτέρω νομική αξιοποίηση.
Τέλος, όχι με το ρόλο μου ως Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Θεατρικού Οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ, αλλά ως ανθρώπου υπερήφανου για την καταγωγή του από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, θέλω να απευθυνθώ στον αντιδήμαρχο που εκδίδει δελτία τύπου και απειλεί, και να του επισημάνω πως έμπρακτη πράξη σεβασμού προς τον Πολιτισμό θα ήταν να πληρώσει τους καθηγητές μουσικής του Ωδείου της πόλης, το οποίο καταρρέει.
Όσο για τα υπόλοιπα, οι Μεσολογγίτες και οι Μεσολογγίτισσες στις τελευταίες εκλογές , όπως όλοι γνωρίζουμε, «επιβράβευσαν» το έργο της δημοτικής αρχής με την ψήφο τους.
Με εκτίμηση για τον Θεατρικό Οργανισμό ΑΚΡΟΠΟΛ,
Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος