Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε συμμετοχή στην 4η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και ο πρόεδρός του καλούν τις επιχείρησεις της περιοχής να συμμετάσχουν και φέτος στην 4η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι

Αναλυτικά :
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνει με το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Αιτωλική Αναπτυξιακή και της Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. την 4η έκθεση Τοπικών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως την Κυριακή 31 Αυγούστου στο χώρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι.

Η τεραστία επιτυχία που σημείωσε η «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Νομού Αιτωλοακαρνανίας» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και η καθιέρωση της ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό θεσμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έκανε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη διοργάνωσης της για 4η συνεχόμενη χρονιά. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΤΟΠΙΚΑ στηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη του τόπου μας και της επιχειρήσεις του νομού μας θέτοντας ως ΒΑΣΙΚΟ σκοπό της έκθεσης την ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους και την καταξίωση τους στη συνείδηση του Αιτωλοακαρνάνα καταναλωτή και όχι μόνο.

Η φετινή Έκθεση θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, αφού σ’ αυτή θα συμμετάσχουν Δήμοι, Επιμελητήρια και Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, το Ελληνορωσικό, το Ελληνοκινέζικο Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο του Μπρίντιζι και το Ιταλικό Φόρουμ προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας (AssonauticaItalianaEuromediterranea). Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν ημερίδες πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης επενδύσεων, απασχόλησης, καριέρας και προώθησης πωλήσεων και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις (πχ συναυλίες, σεμινάρια).

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι:
Η ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και με την πώληση παραδοσιακών προϊόντων.
Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας και όχι μόνο.
Η εξωστρέφεια των προϊόντων σε όλη τη χώρα και σε χώρες του εξωτερικού.
Η τόνωση της αγοράς.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της περιφέρειας μας με στόχο την συνέργεια δράσεων και πιθανών clusters.

Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη επαγγελματία και ιδιώτη να γευτεί από κοντά τα προϊόντα του Νομού, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους, γνωρίζοντας τους ίδιους τους παραγωγούς και να αισθανθεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση φέτος θα είναι 200 € (χωρίς ΦΠΑ) για περίπτερο 7.2 τμ.. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την 4η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, επικοινωνήστε με τον κ. Σωτηράκη στο 2631022129 η 6937401011.Για όλους τους ανωτέρους λόγους αλλά και σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, κόντρα στης οικονομικές συγκυρίες της εποχής, θεωρούμε την συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του Νομού απαραίτητη αν όχι επιβεβλημένη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής