Συνάντηση Παπακώστα – Καραγκούνη για τα προβλήματα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ

Τα προβλήματα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ, Κώστας Καραγκούνης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ενημερώθηκε από την Υφυπουργό Υγείας για τις εξελίξεις στις μισθολογικές αποδοχές των υπαλλήλων του Οργανισμού αλλά και για το θέμα της απογραφής τους. Όσον αφορά τώρα τα δεδουλευμένα που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, η Υφυπουργός ανέφερε ότι σκοπεύει να δοθούν είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», όπου ο Κώστας Καραγκούνης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να αναβαθμιστούν όπου χρειάζεται οι υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους.

Παράλληλα με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή μιας 56χρονης γυναίκας στην Κρήτη, ο Κώστας Καραγκούνης ζήτησε από την Υφυπουργό να ενημερωθεί με ποιους τρόπους θα διασφαλιστούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στην Αιτωλοακαρνανία, έτσι ώστε να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο νομό. Η κ. Παπακώστα ανέφερε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ ότι έστειλε επιστολή στους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ στην οποία αναφέρει τα εξής: «Μετά το θλιβερό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας τετραπληγικής γυναίκας στα Χανιά και προκειμένου να υπάρχει αμεσότερη και καλύτερη ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ώστε να δηλώσουν, εφόσον δεν το έχουν κάνει ήδη, την ένταξη τους στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, προτείνω να ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού της ΔΕΗ το τετραψήφιο νούμερο εξυπηρέτησης, με σαφή την ένδειξη για τα άτομα μηχανικώς υποστηριζόμενα».