Eπεισοδιακή διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Έφοδος στο γραφείο Διοικητή [video]

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνέλευση στο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου το Σωματείο Εργαζομένων είχε καλέσει τον κόσμο και τους φορείς να αγωνιστούν για τη διατήρηση και στελέχωση του νοσοκομείου.

Αφορμή για τη συνέλευση, στάθηκε η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Βλάχου να μετακινήσει έναν καρδιολόγο από το Μεσολόγγι, προκειμένου να καλύψει τις εφημερίες της καρδιολογικής του Αγρινίου. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων υπήρξαν και πολλές προκλητικές αναφορές του τύπου: «Το Αγρίνιο έχει περισσότερους κατοίκους και άρα το νοσοκομείο του πρέπει να είναι στελεχωμένο καλύτερα». Με τη μετακίνηση του καρδιολόγου μετακινήθηκαν και κάποιοι νοσηλευόμενοι από καρδιολογική του Μεσολογγίου, ενώ άλλοι πήραν εξιτήριο. Στη σημερινή συγκέντρωση το Σωματείο των Εργαζομένων έκανε ενημέρωση στον κόσμο για τις ελλείψεις και τα προβλήματα, που είναι γνωστά πλέον, μετά από τόσες φορές που έχουν αναφερθεί με κάθε τρόπο.

Παρών ήταν και ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος ο οποίος κατά τη διάρκεια των ομιλιών που γίνονταν στην είσοδο του νοσοκομείου, είχε συνάντηση με το διοικητή Γ, Κυριακόπουλο με την παρουσία εκπροσώπων και άλλων φορέων. Όταν, όμως, στη συνάντηση αυτή θέλησε να παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Τουμαράς, ο διοικητής του απαγόρευσε την είσοδο, πράγμα που ο κ. Τουμαράς γνωστοποίησε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στο άκουσμα αυτό αρκετοί πολίτες εξαγριώθηκαν για τη στάση του διοικητή και κινήθηκαν απειλητικά προς το γραφείο του, όπου με φωνές έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα, με άγριες διαθέσεις.

Ο ιδιωτικός φύλακας προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, αν και οι πολίτες δεν φάνηκαν να θέλουν να χειροδικήσουν, παρόλο που το ύφος τους ήταν ιδιαίτερα έντονο απέναντι στο πολιτικό προσωπικό του νομού και της κυβέρνησης, αλλά και του διοικητή που ακολουθεί αυτή την πολιτική. Στη συνέχεια κλήθηκε και η αστυνομία, ενώ μετά από αρκετή φασαρία στο γραφείο του διοικητή, ο κ. Κυριακόπουλος βγήκε έξω και μίλησε στους συγκεντρωμένους, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί το νοσοκομείο και ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να παλέψει γι’ αυτό. Ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε να είναι δίπλα του και ο νέος διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Ιμάντ Μούσα. Κάποιοι από το πλήθος φώναξαν ότι ο κ. Μούσα πρέπει να απομακρυνθεί, πράγμα βέβαια που δεν έγινε.

Τοποθέτηση έκανε και ο νέος δήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο οποίος διαβεβαίωσε τον κόσμο, δίνοντας μάλιστα και το λόγο της ανδρικής του τιμής, ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσει το νοσοκομείο, και μέχρι στιγμής, μετά από συναντήσεις, έχει καταφέρει να πάρει την υπόσχεση από το υπουργείο Υγείας ότι μέσα στον Αύγουστο θα έρθουν 6 γιατροί. Υπογράμμισε επίσης ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα στη διεκδίκηση, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν να κρατήσουν το νοσοκομείο σε αξιοπρεπές επίπεδο. Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση που είχε με το διοικητή, δήλωσε ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. Υποσχέθηκε όμως ότι αν δεν παρέμβουν οι βουλευτές του νομού, που ήταν απόντες από τη συγκέντρωση, εκτός από την κα Τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρέμβει ο ίδιος και μάλιστα πιο δυναμικά, ώστε το νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού και Ιερής Πόλης Μεσολογγίου να μην χάσει το ρόλο του.

πηγή : aixmi-news.gr