Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Ιδρυτής της “ΔΙΕΞΟΔΟΥ”, Νίκος Κορδόσης!

http://www.kalyvia.gr/

Το σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια, επισκέφθηκαν σήμερα ο Ιδρυτής του Κέντρου Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”, Νίκος Κορδόσης και η σύζυγός του Δέσποινα Κανελή, που ήρθαν από το Μεσολόγγι, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις δραστηριότητες του «Χαμόγελου»!
Τους υποδέχτηκαν το προσωπικό και τα παιδιά του «Χαμόγελου», ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Πρεβεζάνου για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στην δομή! Αμέσως μετά το ζεύγος Κορδόση ξεναγήθηκε στους όμορφους χώρους του σπιτιού του «Χαμόγελου»! Ο κ. Κορδόσης έμεινε εντυπωσιασμένος από τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρονται για τα παιδιά, στο «Σπίτι του Χαμόγελου» και ανέφερε ότι, θα προωθήσει άμεσα την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ “ΔΙΕΞΟΔΟΥ”, & «Χαμόγελου» ενώ παράλληλα θα συνδράμει και ο ίδιος προσωπικά στην στήριξη των δράσεων του «Χαμόγελου» στην περιοχή μας!

Η “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”, χώρος πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα, με έδρα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, ενώ παράλληλα συνοδοιπορεί με τις ιστορικές μνήμες και τον πολιτισμό του τόπου.
Στην πορεία της μέσα στο χρόνο απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και η παρουσία της συνδυάστηκε με την διατήρηση της πνευματικής κληρονομιάς και την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών.Η “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” στεγάζεται στο ιστορικό σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την ΕΞΟΔΟ στρατηγού Αθανασίου Ραζή-Κότσικα. Έχει στην κατοχή της μία μόνιμη μουσειακού χαρακτήρα συλλογή που περιλαμβάνει ιστορικά και εκκλησιαστικά κειμήλια, αρχαία αντικείμενα, παλαιοχριστιανικά επιστήλια ναών, σπάνια έγγραφα καθώς και χαρακτικά, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής, ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, που προέρχονται από την Πινακοθήκη της. Παράλληλα πραγματοποιεί πάσης φύσεως πολιτιστικές εκδηλώσεις.Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” που λειτουργεί ως κοινωφελής ιδιωτικός πολιτιστικός οργανισμός ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία του δωρητή και δημιουργού της, Νίκου Κορδόση, ο οποίος έχει αναλάβει έκτοτε και τις δαπάνες συντηρήσεώς της, καθώς και την διεύρυνση και εμπλουτισμό της μουσειακής συλλογής της και των έργων της πινακοθήκης.

Φωτογραφία από δεξιά: Γ. Πανταζόπουλος, Δ. Κανελή, Μ. Πρεβεζάνου, Ν. Κορδόσης, Θ. Δρακόπουλος