392 νέοι αγρότες επιδοτούνται στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 20 ημερών, από τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Δυτ. Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η αξιολόγηση των 1254 φακέλων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών του Μέτρου 112 του ΠΑΑ 2007-2013.

Συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία από το σύνολο των υποβληθέντων φακέλων οι 392 κρίθηκαν άμεσα δικαιούχοι και πρόκειται, σύντομα να τους διανεμηθεί το ήδη εγκεκριμένο κονδύλι ανάλογα με το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσαν θα πάρουν από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ σε δυο ή τρεις δόσεις. 136 κρίθηκαν επιλαχόντες, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση από πιστώσεις του Υπουργείου Γεωργίας ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί, ενώ μόνο 10 απορρίφθηκαν.

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων και κατάταξης των δικαιούχων. Ο μέσος όρος επιδότησης ανά δικαιούχο είναι περίπου 17.000 ευρώ και η προκαταβολή της πίστωσης, που αφορά το 70% του συνολικού ποσού, θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για 10 χρόνια να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη.