Η ΝΔ Αγρινίου απαντά στον Μωραΐτη με τον Ανδρέα που καταχρέωσε γενιές Ελλήνων για μικροκομματικούς λόγους

Η ΔΗΜ.ΤΟ Αγρινίου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη. Σχολιάζοντας άρθρο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο οποίο έβλεπε πως ο πρωθυπουργός απαξιώνει πλήρως το έργο του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου ο Θάνος Μωραΐτης σημειώνε ότι «είναι αυτονόητο ότι πολιτικοί που έκτισαν καριέρες πάνω στο χειρότερο δεξιό λαϊκισμό, στην υποστήριξη του πελατειακού κρατισμού, στην πατριδοκαπηλία και τις παρουσίες στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους τύπου Μελιγαλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τις βαθιές κοινωνικές αλλαγές που συντελέστηκαν από το 1981 και μετά και οι οποίες πήγαν την Ελλάδα μπροστά». “Η Ιστορία έχει αποφανθεί και για τον Α. Παπανδρέου, ο οποίος υπήρξε τεκμηριωμένα ο δημαγωγός εκείνος, ο οποίος καταχρέωσε τις επόμενες γενεές των Ελλήνων για μικροκομματικούς λόγους” σημειώνει στην απάντησή της η ΝΔ Αγρινίου.

Η απάντηση της ΝΔ Αγρινίου:
Τα επείγοντα προβλήματα της χώρας και του νομού μας ειδικότερα δεν λύνονται με τη διαστρέβλωση της ιστορίας και τις στείρες αντιπαραθέσεις που επιχειρεί με δηλώσεις του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός, κ. Θάνος Μωραΐτης. Δεν μπορούν όμως ανιστόρητες και απαξιωτικές αναφορές στην παράταξή μας και τον αρχηγό της να μένουν αναπάντητες και από εμάς που εκπροσωπούμε τα μέλη αυτής της μεγάλης, φιλελεύθερης και αληθινά δημοκρατικής παράταξης στη μεγαλύτερη πόλη του νομού μας.
Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Θάνο Μωραΐτη ότι η Ιστορία έχει ήδη αποφανθεί για το ποιος πολιτικός μεταπολεμικά είχε τη μεγαλύτερη προσφορά στην πατρίδα του και είναι ο αληθινός όσο και μακράν ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής της περιόδου αυτής και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Πρόκειται φυσικά για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έναν πολιτικό που δεν χρέωνε τις επόμενες γενεές των Ελλήνων για να αυξήσει την κομματική του πελατεία ούτε μετέτρεπε το ελληνικό δημόσιο σε κομματικό μαγαζί ούτε και το παρέδιδε βορά σε ημετέρους συνδικαλιστές στις πλάτες των άλλων πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αντιθέτως, έκανε απτή πραγματικότητα τη σταθερότερη δημοκρατική περίοδο της χώρας μας, το ευρωπαϊκό όραμα της Ελλάδας, την εθνική συμφιλίωση (αναγνώριση ΚΚΕ), την ισότητα των φύλων (Σύνταγμα 1975), την κοινωνική πολιτική χωρίς δανεικά (π.χ. ΟΓΑ και αγροτικές συντάξεις, που αφορούν κυρίως την περιοχή μας) και τη ραγδαία άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Η πολιτική εκείνη δικαιώνεται σήμερα στον μέγιστο βαθμό και από τους αντιπάλους του, και ακολουθείται από τον εκλεγμένο πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό, κ. Α. Σαμαρά, στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας από τα δεινά που της επισώρευσε ο λαϊκισμός με ορατά ήδη αποτελέσματα.
Επίσης η Ιστορία έχει αποφανθεί και για τον Α. Παπανδρέου, ο οποίος υπήρξε τεκμηριωμένα ο δημαγωγός εκείνος, ο οποίος καταχρέωσε τις επόμενες γενεές των Ελλήνων για μικροκομματικούς λόγους, όπως όλοι πλέον το έχουν συνειδητοποιήσει και γι’ αυτό δεν χρειάζεται καν να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Επομένως η Ιστορία δεν είναι σύμμαχος αλλά εχθρός των λαϊκιστών και των υποστηρικτών τους.
Από τα παραπάνω συνάγεται πολύ καθαρά ποιος έχει μια στέρεη ιστορική-ιδεολογική βάση, στην οποία στηριζόμενος μπορεί να σταδιοδρομήσει πολιτικά, και ποιος ελλείψει αυτής της βάσης ακολουθεί τον δρόμο του λαϊκισμού, που τον έχει πληρώσει ακριβά η πατρίδα μας, ο νομός μας και η πόλη του Αγρινίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜ. Τ.Ο ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΣΟΛΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ