Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός

Unfollow_32

«Η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη πιθανότητα χρεοκοπίας» εκτίμησε σε πρόσφατη έκθεση της η BlackRock, με επιβαρυντικό παράγοντα την «πολιτική αστάθεια», λίγες μόλις μέρες μετά την πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα της ελληνικής κυβέρνησης να δημοπρατήσει νέο τριετές ομόλογο στις αγορές.Η BlackRock, βέβαια, δεν είναι τυχαία εταιρεία. Είχε προσληφθεί από την κυβέρνηση για να ελέγξει και να πιστοποιήσει τη βιωσιμότητα των τραπεζών μας. Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ανακοίνωσε πως η Ελλάδα έχει περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας ακόμα και από την Αργεντινή (τη χώρα «κακό παράδειγμα» για την κυβερνητική προπαγάνδα), την Ουκρανία (που βρίσκεται σε εμφύλια σύρραξη) και 47 ακόμη χώρες.

Κι έτσι, οι έλληνες πολίτες, που έχουν πληρώσει με το αίμα τους τούς πιστωτές, θα μπορούσαν να έχουν πληροφορηθεί, στις 21 Ιουλίου 2014, ότι η φτωχοποίηση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας «για το καλό μας» δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Όπως θα μπορούσαν να έχουν πληροφορηθεί και ότι, στις 9 Ιουλίου, όταν η κυβέρνηση εμφανίστηκε στις αγορές με τριετές ομόλογο ελπίζοντας να εισπράξει 3 δισ. ευρώ, τελικά πήρε μόλις 1,5 δισ. κι αυτό με επιτόκιο 3,5% (που σημαίνει πάνω από 150 εκατ. ευρώ μόνο για τόκους).Θα μπορούσαν. Αλλά δεν πληροφορήθηκαν. Και οι δύο ειδήσεις υποβαθμίστηκαν από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ, που προτιμούν να σερβίρουν success story.

Πάνε οι ένδοξες –προεκλογικές– μέρες, όταν είχε στηθεί το πανηγύρι της «εξόδου της χώρας στις αγορές». Οι μέρες που πάσχιζαν να μας πείσουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και πρέπει να βγούμε στους δρόμους να ζητωκραυγάζουμε.Μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χώρας την κρατάει όρθια ένα χρεοκοπημένο μηντιακό σύστημα.
Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Χειροκροτήστε.