Πλάκες – αφιερώματα σε προσωπικότητες στην περιμετρική του Αιτωλικού

Η Εθελοντική Ομάδα του Αγίου Νικολάου του “Κρεμαστού” τοποθέτησε πλάκες από γρανίτη, στην περιμετρική του νησιού, με αφιερώματα – χαραγμένοι χαρακτήρες – σε προσωπικότητες του Αιτωλικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σαν εθελοντική ομάδα του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ, κάναμε μια εικαστική πολιτιστική παρέμβαση στην Περιμετρική του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ. Μια Πρωτοβουλία την οποία είχαμε προαναγγείλει στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Α.Ν.Κ του καθηγητή Αθανάσιου Παλιούρα στο Μουσείο ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ, της μεγάλης αυτής κυρίας που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την γέννηση της.

Δυστυχώς, και λυπούμαστε γι αυτό αλλά θα είμαστε οι μόνοι που την θυμηθήκαμε και την τιμήσαμε με την τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας με το όνομα της.Ευχόμαστε αυτό το έργο να εκτιμηθεί και να προστατευτεί από τους κατοίκους και ιδιαιτέρως από τους νέους που πρέπει να πάρουν την τύχη αυτής της πόλης στα χέρια τους.Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, λείπουν 5 πλάκες με ονόματα, όπως του ΣΩΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΒΟΓΙΑΝΤΖΗ ΓΙΑΝΝΗ -ΚΑΡΒΕΛΗ ΤΑΚΗ- ΜΑΥΡΙΚΗ ΠΑΝΟΥ- ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.

πηγή : tagiofyria.gr