Τρεις μήνες απλήρωτοι οι προμηθευτές μηχανημάτων της ΔΕΥΑ Αγρινίου

Επεστράφησαν αθεώρητα τα εντάλματα της ΔΕΥΑ
Από “σαράντα κύματα” πέρασε το προηγούμενο διάστημα η υδροδότηση του Αγρινίου. Για να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πριν ένα μήνα περίπου σε διάφορα σημεία του δικτύου της ΔΕΥΑ Αγρινίου, χρειάστηκε η ΔΕΥΑ να επιστρατεύσει μισθωμένα μηχανήματα για τις εργασίες που απαιτούνταν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr με την 42 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Υπηρεσία Επιτρόπου) επεστράφησαν αθεώρητα τα εντάλματα που αφορούσαν την καταβολή αμοιβής για την μίσθωση μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων που έμειναν απλήρωτοι τρείς μήνες και οι οποίοι με επιστολή προς τη ΔΕΥΑΑ δήλωναν ότι αν δεν τους καταβάλονταν τα χρήματα θα διέκοπταν την εργασία τους.

Τελικά αφού ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να μείνει η πόλη χωρίς νερό σε συνθήκες καύσωνα… το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όταν δόθηκε μία προκαταβολή με εγγύηση τα εκδοθέντα τιμολόγια και τις εκτελεσθείσες εργασίες. Οι εργασίες συνεχίζονται σύμφωνα με την διαδικασία που υπέδειξε η Επίτροπος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο η ΔΕΥΑ έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης και επανυποβολής των αθεώρητων ενταλμάτων περιμένοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.