Προβληματίζει του επαγγελματίες η Ανάπλαση στη Ναύπακτο

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, Θέμης Δαβανέλλος εκφράζει την αντίθεσή του στον τρόπο εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης και κάνει λόγο για έργο με πολλά λάθη και παραλείψεις. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο Ναυπακτίας ζητά την άμεση παραχώρηση του προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου για χώρο στάθμευσης, τη σύσταση επιτροπής που θα ελέγχει την πορεία του έργου, τη διακοπή του λόγω καλοκαιρινών διακοπών, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διευκόλυνση της αγοράς.

Αναλυτικά:
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την αντίθεση μου στον τρόπο εκτέλεσης του έργου μέχρι σήμερα. Ένα έργο με πολλά λάθη και παραλείψεις κατά την γνώμη μου.Φθάσαμε όμως στην εκτέλεσή του και θέλω να σας καταθέσω τις απόψεις μου για την πορεία του έργου:
1.Η παραχώρηση από το Δήμο, για διευκόλυνση, στον εργολάβο μέρος του χώρου στάθμευσης στην βόρεια πλευρά του Ξενία εκμεταλλεύτηκε από τον εργολάβο και κατελήφθη όλος ο χώρος καταστρέφοντας το μοναδικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
2. Το έργο εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς κατά την γνώμη μου ενώ θα έπρεπε το εργοτάξιο να δουλεύει νυχθημερόν και να τελειώνει κομμάτι κομμάτι προς διευκόλυνση τόσο των κατοίκων όσο και της αγοράς.
3. Θα πρέπει να εξεταστούν προβλήματα που ανέκυψαν στην πράξη π.χ. όπου δημιουργείται εσοχή στάσης το πεζοδρόμιο γίνεται μικρότερο από 1 μέτρο.

Για όλα τα παραπάνω καθώς και πολλά άλλα θεωρώ ότι η ευθύνη βαραίνει τόσο την δημοτική αρχή όσο και την αντιπολίτευση ολόκληρη και ιδιαίτερα την μείζονα γιατί είμαστε στην αλλαγή σκυτάλης της διοίκησης του Δήμου και θα έπρεπε να υπήρχε συνέχεια και συνέπεια προς τους κατοίκους και την αγορά όπου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση.
Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,
Ζητάω
1. Την άμεση παραχώρηση του προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου για χώρο στάθμευσης
2. Την σύσταση επιτροπής ,στην οποία μπορεί να συμμετέχει και η Ομοσπονδία, που να ελέγχει την πορεία του έργου
3. Έκκληση να μην σταματήσει το έργο λόγω καλοκαιρινών διακοπών
4. Την λήψη πρόσθετων μέτρων για την διευκόλυνση της αγοράς όχι μόνο των καταστημάτων που φαίνονται αλλά και πολλών επιχειρήσεων και γραφείων σε ορόφους πολυκατοικιών που δεν φαίνονται
Η απόφαση θα ληφθεί υπ όψιν του εκτάκτου Δ.Σ. που έχει προγραμματιστεί από την ομοσπονδία μας την Τρίτη στις 21,00.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣΝΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΜΗΣ ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ