Οι λύσεις που αναζητά η διοίκηση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου

15 μέρες το μήνα θα εφημερεύει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου και το υπόλοιπο διάστημα οι εφημερίες της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου θα καλύπτουν όλο το νομό. Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που έγινε χθες στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ανάμεσα τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου Γιώργο Βλάχο, τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γ. Κυριακόπουλο και τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου.

Tι ζητά η διοίκηση
Η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου ζητά ως προσωρινή λύση μια απόσπαση καρδιολόγου, ώστε να επιστρέψει ο καρδιολόγος που μετακινήθηκε από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Ενώ θα επιδιωχθεί να έρθουν δυο επικουρικοί καρδιολόγοι, λύση που μοιάζει πιο δύσκολη, αλλά θα έλυνε το πρόβλημα σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ανάλογη λύση μέσω απόσπασης θα επιδιωχθεί ώστε να υπάρχει στο Μεσολόγγι και πλήρης εφημερία παθολόγων, καθώς λείπει ένας παθολόγος. Ακόμη η διοίκηση των νοσοκομείων ζητά από το υπουργείο τον άμεσο διορισμό έξι γιατρών (δυο παθολόγοι, δυο μικροβιολόγους και δυο αναισθησιολόγους). Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο προχωρήσει (ίσως σε δυο μήνες περίπου από σήμερα) οι τοποθετήσεις θα γίνουν πρώτα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ώστε να καλυφθούν οι εκεί ανάγκες.

Το ζητούμενο βέβαια είναι από πλευράς του υπουργείου να κινηθούν οι διαδικασίες όσον το δυνατόν πιο γρήγορα λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Και βέβαια για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω προϋπόθεση είναι να βρεθούν και γιατροί που να θέλουν να έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία.