Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κιρκινέζου Καρατσόλη για την την ματαίωση της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες»

Μετά την απάντηση του θεατρικού οργανισμού εταιρείας Ακροπόλ στα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης, σχετικά με την ματαίωση της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες», υπάρχει νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον αντιδήμαρχο να μιλά για ψέματα και τον Μεσολογγίτη τον εκπρόσωπο της εταιρείας Θεοφάνη Κιρκινέζο να ανταπαντά.

Νέα απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, Θεοφάνη Κιρκινέζου, σε δηλώσεις του αντιδημάρχου Μεσολογγίου
«Ο Αντιδήμαρχος με ημερομηνία λήξης κος Καρατσόλης τελεί σε τρικυμία εν κρανίω.
Πράγματι στο έγγραφό μας δεν αναφέρεται προτεινόμενη ημερομηνία μιας που σε όλα τα Φεστιβάλ τις ημερομηνίες προτείνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές και οι καλλιτεχνικές επιτροπές. Έπρεπε βέβαια να σκεφτώ ότι με εσάς αντιδήμαρχο, το Φεστιβάλ Οινιάδων στερείται και των δυο. Αλλά έχει εσάς αντιδήμαρχο.
Εσάς που οδηγείτε πολιτιστικούς φορείς του Δήμου σε κλείσιμο.
Εσάς που η αισθητική σας και ο πολιτισμός της καθημερινότητάς σας φαίνεται από τα σκουπίδια στους δρόμους.
Εσάς που αρέσκεστε να καταγγέλλετε με στόμφο και να απειλείτε με μηνύσεις, αλλά μετά να απαντάτε στο τηλέφωνο (ξέρω ή?).
Κύριε Καρατσόλη, είμαι εμπαθής, δέχομαι τον χαρακτηρισμό. Τρέφω εμπάθεια για εσάς τον λίγο.
Βλέπετε χωρίς να το γνωρίζετε (αναγκάζομαι να το δηλώσω) ψήφισα την παράταξή σας με επικεφαλής τον κύριο Παναγιώτη Κατσούλη πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια και τώρα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι ιδέες και το πρόγραμμα που τότε με έπεισε να τον στηρίξω με την ψήφο μου, απέτυχε.
Η αιτία είστε εσείς. Εσείς και οι όμοιοί σας. Εσείς που δεν γνωρίζετε τι σημαίνει παράγω έργο, εσείς που δεν γνωρίζετε τι σημαίνει όραμα για την πόλη μου.
Εσείς που αδυνατείτε όχι μόνο να υλοποιήσετε αλλά και να σκεφτείτε κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι Μεσολογγίτες στον τόπο τους.
Εσείς τέλος που αδυνατείτε να πείτε «έκανα λάθος» και να προτείνετε μια λύση για το καλό του Φεστιβάλ.
Το μόνο που κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε παραστάσεις και πρωταγωνιστές για ευκαιριακή και βραχύβια προβολή σας.
Εντάξει σας γράψανε οι εφημερίδες.
Εύχομαι ο τόπος να απαλλαγεί από την πολιτική σας «προσωπικότητα» το συντομότερο δυνατό (άλλωστε όπως προείπα φρόντισαν οι Μεσολογγίτισες και οι Μεσολογγίτες γι’ αυτό).
Με βαθιά λύπη και αίσθημα αηδίας,
Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος».

Π. Καρατσόλης: «Ψεύδεται ο κ. Κιρκινέζος»
«Η ανακοίνωση του κ. Κιρκινέζου είναι ψευδέστατη, διότι υποστηρίζει ότι μας αντιπρότειναν άλλη ημερομηνία για την παράσταση. Αυτό είναι ψευδές και μάλιστα αποδεικνύεται από το έγγραφο που μας έστειλαν όπου για την ματαίωση της παράστασης επικαλούνται λόγους ανωτέρας βίας και ουδέποτε μας πρότειναν άλλη ημερομηνία. Τον προκαλώ αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο να μας το εμφανίσει.Σε ότι αφορά τον πατριωτισμό του που επικαλείται, θεωρώ ότι, αν πραγματικά τιμούσε το Μεσολόγγι, δεν θα ματαίωνε την παράσταση των Οινιάδων για να δώσει άμεση λύση στη Λάρισα. Άρα το κίνητρο της εταιρείας ήταν το κέρδος και μόνο. Όσο για τα σχόλια που κάνει σχετικά με το γεγονός ότι καταψηφίστηκε η δημοτική αρχή, φαίνεται ότι, εκτός από το κέρδος, που σε ένα βαθμό είναι και δικαιολογημένο, βγάζει και μια εμπάθεια προς τη δημοτική αρχή και φαίνεται ότι αυτό ήταν και ένα κίνητρο για τη ματαίωση της παράστασης».