Το ΦΕΚ άργησε και μαζί η δημοπρασία για την ενίσχυση της υδροδότησης της Ναυπάκτου

Ένα σημαντικό έργο για την υδροδότηση της Ναυπάκτου, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω των χιλιάδων επισκεπτών αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι το έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 971.023,50 € που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Το συγκεκριμένο έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί από το δήμο Ναυπακτίας στις 29/07/2014, όμως η καθυστερημένη δημοσίευση στο ΦΕΚ της διακήρυξης του έργου αν και εστάλη έγκαιρα από την υπηρεσία του δήμου, δεν έπετρεψε τη διεξαγωγή της δημοπρασίας στην καθορισμένη ημερομηνία (η δημοσίευση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 15μέρες πριν). Πάντως στις 19 Αυγούστου, που ορίστηκε ως νέα ημερομηνία από το δήμο Ναυπακτίας, η δημοπρασία θα γίνει κανονικά. Το ζητούμενο βέβαια για το συγκεκριμένο έργο δεν είναι τόσο η 20ήμερη γραφειοκρατική καθυστέρηση στη δημοπράτησή του, όσο το γεγονός αν θα μπορέσει να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει να εκτελείται, πριν υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου για απεντάξεις έργων από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Ως γνωστόν πλειάδα έργων ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν με απένταξη από το πρόγραμμα λόγω του overbooking που έφτασε στο 220% του προγράμματος.

Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση των γεωτρήσεων του Ευήνου για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των δυτικών περιοχών της πόλης της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα της περιοχής Παλαιοπαναγιάς, του οικισμού Καστράκι και της περιοχής των νέων εργατικών κατοικιών που εντάσσονται στη ∆.Ε.Ναυπακτίας, καταλαμβάνοντας την δυτική πεδινή και παραλιακή ζώνη της πόλης της Ναυπάκτου που συνορεύει με την ∆.Ε.Αντιρρίου. Η περιοχή αυτή εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που τους θερινούς μήνες αντανακλά στο σύνολο της πόλης της Ναυπάκτου. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 2.640,00 μ. περίπου, ο οποίος θα συνδέσει το δίκτυο ύδρευσης των δυτικών περιοχών της Ναυπάκτου με την υφιστάμενη δεξαμενή του Πλατανίτη, ούτως ώστε να καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες των εν λόγω περιοχών συνολικού πληθυσμού της τάξης των 3.000 κατοίκων.