Μόλις 5,25 εκατ. ευρώ η προσφορά Κόκκαλη για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα – 40 εκατ. η GFP!

Δεν έλαβε απόφαση το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ για την προσφορά της Intralot η οποία δίνει μόλις 5,25 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή υπάρχει προσφορά από την επενδυτική εταιρεία GFP ύψους 40 εκατ. ευρώ. Στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων παραπέμπεται η λήψη απόφασης.

Ως χαμηλή αξιολογήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η οικονομική προσφορά της Intralot ΙΝΛΟΤ -1,19% για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ παρέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφράγισε σήμερα την οικονομική προσφορά ύψους €5.250.000 που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” παρουσία της, για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Επίσης, αποσφραγίστηκε η αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής. Τα σχετικά έγγραφα δόθηκαν για αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους του έργου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου”.

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει και δεύτερη επιστολή από την επενδυτική εταιρεία GFP με την οποία η τελευταία δεσμεύονταν για οικονομική προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Η διοίκηση της GFP υποστηρίζει πως μολονότι υπέβαλλε προσφορά εκτός διαδικασίας δεσμεύεται πως δεν θα χαθεί χρόνος για το ΤΑΙΠΕΔ και πως θα παράσχει οποιαδήποτε εγγύηση της ζητηθεί. «Η προσφορά μας για την εικοσαετή διαχείριση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο εξασφαλίζει το συμφέρον του δημοσίου από οικονομικής απόψεως και ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ιπποδρομιακή κοινότητα αφού μπορεί να αποφέρει άμεσα έσοδα μέσω της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ και το ευρύτατο δίκτυο πρακτορείων του». Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα της επενδυτικής εταιρείας Global Family Partners (GFP) στη νέα επιστολή που έστειλε στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό αν το Δ.Σ. του Ταμείου ασχολήθηκε και με την προσφορά της επενδυτικής εταιρείας.

πηγή : euro2day.gr