Με μεγάλη επιτυχία η Αναπαράσταση Μάχης της Κορομηλίας

Αναπαράσταση Μάχης της ΚορομηλίαςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 13η χρονιά η Θεατρική Αναπαράσταση της Ιστορικής Μάχης της Κορομηλιάς που δόθηκε τον Γενάρη του 1823 από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη έναντι των Οθωμανών που αποχωρούσαν από την Α Πολιορκία του Μεσολογγίου.

Η Μάχη αυτή και οι βαριές απώλειες που υπέστησαν οι Οθωμανοί συντέλεσαν στο να “εκκαθαριστεί” η Δυτική Ελλάδα από τα εχθρικά στρατεύματα δίνοντας πολύτιμη ανάσα στην Ελληνική Επανάσταση. Πολλοί συμμετέχοντες και θεατές από όλα τα Παρακαμπύλια τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή και στη λαική βραδιά που ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου.

Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Φίλων της Ιστορικής Μάχης της Κορομηλιάς ενώ στα επόμενα σχέδια είναι η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με την σύμπραξη πολλών φορέων για την δράση και την πολύτιμη προσφορά του Γ. Καραϊσκάκη στην Ελληνική Επανάσταση.

Θα ακολουθήσει περισσότερο φωτογραφικό υλικό τις επόμενες μέρες στο Blog του συλλόγου http://maxi-koromilias.blogspot.gr/