7η Γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας [pics]

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 7ης Γιορτής Μποχωρίτικης Πίτας απ’ τον Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών στη πλατεία Ευηνοχωρίου “Κ. ΝΙΑΒΗΣ” στη μεγαλύτερης έκτασης εκδήλωση και προβολή για το χωριό μας….

7η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ 2014Ήταν η γιορτή που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο και ειδικά φέτος η συμμετοχή τόσο των νοικοκυρών του χωριού μας αλλά και των επισκεπτών μας ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.Οι πίτες που πρόσφεραν οι Μποχωρίτισσες νοικοκυρές έφθασαν σε τριψήφιο νούμερο με περισσότερα από 4000 κομμάτια διαφόρων λογιών πίτες να μοιράζονται στους παρευρισκόμενους που απόλαυσαν τις Μποχωρίτικες νοστιμιές…. Τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” άψογα οργανωμένα δημιούργησαν μια υπέροχη βραδιά γεύσεων και διασκέδασης που σίγουρα θα συζητιέται για πολλούς μήνες…

Κοντά μας ήταν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με τον συγχωριανό μας Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραπαπά και τον Κώστα Παλιάτσα , καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης με τις οικογένειές τους οι οποίοι χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί μας σε μια βραδιά χαλάρωσης. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου Πάνος Δασκαλάκης , ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ. για την εθελοντική τους προσφορά και εργασία ως επίσης και όλους όσους μας βοήθησαν στην κάθε στιγμή της εκδήλωσης. Με την παρουσία του επίσης μας τίμησε ο συντοπίτης μας και φίλος του Συλλόγου μας ο ηθοποιος Γιάννης Τσιμιτσέλης και στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Σύλλογο για το μεγάλο έργο που παράγει στην περιοχή μας.Μια υπέροχη βραδιά, άψογα διοργανωμένη και εμπλουτισμένη με την ορχήστρα του Γιώργου Βλαχοδήμου που όλοι διασκεδάσαμε μέχρι τα ξημερώματα.

Θερμά συγχαρητήρια στις νοικοκυρές του χωριού μας που έχουν αγκαλιάσει με αγάπη τόσο τον Σύλλογό μας όσο και την συγκεκριμένη εκδήλωση , καθώς επίσης και στα κορίτσια που βοήθησαν στην άψογη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του Συλλόγου μας , ώστε η όλη διοργάνωση να στεφθεί για άλλη μια φορά με απόλυτη επιτυχία.Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο των Γιάννη Γεωργίου & Νίκου Πιστιόλη και το Super Market Αφοι Στρατογιάννη…

Να ενημερώσω πως η Γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας ΔΕΝ είναι παλιό έθιμο που αναβίωσε ο Σύλλογος του χωριού μας όπως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά είναι μια εκδήλωση που δημιούργησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” πριν 8 χρόνια και που έγινε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία κάθε χρονιά συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες και που έχει γίνει πλέον θεσμός με όλους να περιμένουμε κάθε χρόνο την διεξαγωγή αυτής της γιορτής παραδοσιακών γεύσεων.
Άηντε και του χρόνου….