Δεν ήρθαν γιατροί στο ΠΕΔΥ Αγρινίου – Τραγικές ελλείψεις

Χωρίς γιατρούς και το Υπουργείο εξαγγέλλει… 24ωρη λειτουργία

Στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στο Αγρίνιο πλέον δε δύνανται να εξυπηρετηθούν όχι μόνο έκτακτα περιστατικά, ούτε και οι ασθενείς που χρειάζονται μια τυπική εξέταση. Οι γιατροί διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα την αδιαφορία της Πολιτείας που μένει στα λόγια και στις υποσχέσεις για στελέχωση των μονάδων. Ο κόσμος αναγκάζεται να πληρώνει εξωτερικούς γιατρούς, αφού στο ΠΕΔΥ στο Αγρίνιο δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος αλλά και ΩΡΛ. Κλειστά παραμένουν ακόμη τα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΠΕΔΥ ελλείψει προσωπικού.

Από τη στιγμή λοιπόν που το ΠΕΔΥ στο Αγρίνιο έχει μείνει με μόνο 13 γιατρούς έναντι 45 που είχε ως ΕΟΠΥΥ μόνο ως ειρωνεία ακούγονται οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας για 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ… Εξάλλου από τους 112 επικουρικούς γιατρούς που προσελήφθησαν παραμονές του 15Αυγούστου κανείς δεν πρόκειται να έρθει στην Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο, μιας και προορίζονται για ανάγκες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη αόριστη εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας για πρόσληψη άλλων 900 επικουρικών γιατρών και ίσως τότε να καλυφθούν και οι ανάγκες σε άλλες επαρχιακές πόλεις όπως το Αγρίνιο.

Από τη στιγμή μάλιστα που το σχέδιο για σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς δεν προχώρησε εξαιτίας έλλειψης πόρων, οι περισσότερες ειδικότητες έχουν μείνει ακάλυπτες και από ιδιώτες γιατρούς. Έτσι οι ασφαλισμένοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν γιατρό κάποιας ειδικότητας που δεν υπάρχει στο ΠΕΔΥ ούτε ως συμβεβλημένος, είναι αναγκασμένοι πληρώσουν το γνωστό 5ευρω στο δημόσιο νοσοκομείο, είτε να πληρώσουν πάλι απο την τσέπη τους ιδιώτη γιατρό. Και ας έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές…