Πυρκαγιά στη Σκουτεσιάδα – Στάχτη πάνω από 50 στρέμματα

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στη Σκουτεσιάδα της Δημοτικής Ενότητας Παναιτωλικού του δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στον κεντρικό δρόμο της περιοχής και σε δυο σημεία, πράγματα που εγείρει υποψίες για εμπρησμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί με πέντε οχήματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, καθώς επίσης ρίψεις νερού κάνουν και τα δυο αεροσκάφη τύπου Πεντζετέλ που εδρεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου. Ακόμη στη μάχι με τις φλόγες έχει ριχτεί ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα,άλλα 8 οχήματα της πυροσβεστικής από τον υπόλοιπον νομό καθώς επίσης και δυο υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Νεότερη ενημέρωση :
Μέχρι αργά το απόγευμα έκαιγε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Σκουτεσιάδα. Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνδράμουν οχήματα και πυροσβέστες από την Αμφιλοχία, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα., ενώ συνολικά στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 50 άνδρες. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν εκτός από τα δύο Πετζετέλ που εδρεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου και τα δύο Κάναντερ που εδρεύουν στο Άκτιο. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύει το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δυο σημεία με απόσταση περίπου ενός χιλομέτρου.