Να μπει τάξη στο λιμάνι, αλλά και παράλληλα οι βάσεις για την ανάπτυξη

Tο ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού του Μεσολογγίου απασχολεί όλους τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα του νομού. Η ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου είναι πανθομολογούμενη, όμως μέχρι τώρα πολλά πράγματα έγιναν με αυθαίρετο τρόπο και αταξία…

Στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου συζητείται ευρέως ότι από την μέχρι τώρα ανάπτυξη του λιμανιού μέσα από αυθαιρεσία συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν επωφεληθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνε και έρχονται οι καταγγελλίες και οι μηνύσεις σε διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Την όλη κατάσταση “διευκόλυναν” και οι κατά καιρούς δυσλειτουργίες του Λιμενικού Ταμείου… Πλέον από τη στιγμή που η αρμοδιότητα των αδειών μεταβιβάζεται στο δήμο και με δεδομένη τη νέα διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο, αρκετοί αισιοδοξούν πως ήρθε η ώρα να μπει τάξη στο λιμάνι αλλά και παράλληλα οι βάσεις για την ανάπτυξη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου πάντως σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την νέα Λιμενική Επιτροπή και συγχαίρει την Διοίκηση για την επιλογή του Γιώργου Τελώνη, στη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Δηλώνει μάλιστα δικαιωμένου αφού “στο διάστημα ενός δεκαπενθημέρου, κάποιοι θα πουν ότι είναι πολύ νωρίς, αποκομίσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας επιτρέπουν να μιλάμε για αλλαγή σελίδας υπέρ της ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας”. Ακόμη αναφέρει : “Η νέα Λιμενική Επιτροπή υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τελώνη, κινείται στο τρίπτυχο: Δημόσιο συμφέρον, Νομιμότητα και Συνεργασία. Με βάση αυτά, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει επιτέλους, ένα master plan για το λιμάνι και ως εκ τούτου συγκεκριμένη αναπτυξιακή πολιτική, από την οποία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ωφέλεια και μόνο ωφέλεια για όλες τις δραστηριότητες και ειδικά τις λιμενικές. Στο δεκαπενθήμερο αυτό, έγιναν τόσο υπέρ του λιμανιού, όσα δεν έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια! Η νέα Λιμενική Επιτροπή αξίζει την στήριξη όλων μας”.