Παναιτωλικός 2014-15: Για το βήμα παραπάνω!

ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Με ηχηρές, αλλά και μεταγραφές ουσίας, την νέα σεζόν ο Παναιτωλικός θα ζητήσει στο πρωτάθλημα κάτι παραπάνω από την εύκολη παραμονή που είχε κερδίσει πέρσι! Το «κάθε μέρα πιο δυνατοί» είναι το moto που… παίζει φέτος στον Παναιτωλικό όσο αφορά την καμπάνια των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά παράλληλα αποτελεί και το φόντο στην φωτογράφιση κάθε νέου παίκτη που ανακοινώνεται! Είναι προφανές ότι οι Αγρινιώτες έχοντας πέρσι εξασφαλίσει μια σχετικά άνετη παραμονή, για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Α΄ εθνικής ή Σούπερ Λίγκας, φέτος θα κοιτάξουν πιο ψηλά…

Παναιτωλικός - ΠΑΣΜε ένα εντελώς φρεσκαρισμένο ρόστερ σε πρόσωπα και ηλικία, καθώς από την περσινή ομάδα «χαιρέτισαν» 16 παίκτες και ήρθαν 10 νέοι, ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα με την περίπτωση Βασιλείου. Ο στόχος ξανά όπως τέθηκε από τα «επίσημα χείλη» της διοίκησης είναι η παραμονή και η σταθεροποίηση στην κατηγορία, όμως στο… πίσω μέρος του μυαλού και σκέψεις υπάρχουν και φιλοδοξίες.

Άλλωστε ο Παναιτωλικός και την δυναμική έχει, αλλά και ένα πολύ ικανό ρόστερ για να βάλει ψηλά τον πήχη και να… περάσει από πάνω. Μεταγραφές τύπου Μαλεζά, Βιγιαφάνιες, Άλβες, Κόρμπου, Κέβιν, Κάπελ δεν έγιναν απλά για να σωθεί η ομάδα στο φινάλε της χρονιάς. Πέρσι η έδρα ήταν το… κάστρο της παραμονής. Φέτος ο Παναιτωλικός με δεδομένη την δυναμική που αναπτύσσει στο Αγρίνιο, θα αναζητήσει και εξίσου καλές εκτός έδρας εμφανίσεις έτσι ώστε να φτάσει εκεί που θέλει ο κόσμος του!

ΗΡΘΑΝ: Μαλεζάς, Βιγιαφάνιες, Κόρμπος, Κέβιν, Εντζεγκέλε, Κάπελ, Μπεχαράνο, Ρουμπουλάκου, Κολοβούρης, Άλβες.
ΕΦΥΓΑΝ: Πόι, Σφακιανάκης, Καμαρά, Τακίδης, Δάρλας, Μουμίν, Τζούνιορ, Μπόγιοβιτς, Πασάς, Μπούντιμιρ, Ανέν, Γκόλιας, Μπακάκης, Γκάλο, Μπικέι, Καλί

ΒιγιαφάνιεςΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Θα μπορούσε στην συγκεκριμένη κατηγορία να μπει ο Στέλιος Μαλεζάς. Με εκατοντάδες παραστάσεις από Σούπερ Λίγκα, από Μπουντεσλίγκα και με παρουσία σε Μουντιάλ και Euro. Τεράστια μεταγραφή για την άμυνα του Παναιτωλικού. Όμως στα… σημεία τον κερδίζει ο σαφώς πιο «λαμπερός» Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με σπουδαία καριέρα στην Ιντεπεντιέντε ήταν η πιο «ηχηρή» μεταγραφή των Αγρινιωτών από τον οποίο περιμένουν να «πεταχτούν» από τις θέσεις τους πολλές φορές την νέα σεζόν, με τις ενέργειες του!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα ραντεβού του προέδρου της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα με τον Μάκη Χάβο ώστε οι δύο πλευρές για άλλη μια χρονιά να ανανεώσουν την συνεργασία τους. Ο Χάβος πριν 2 χρόνια, σε μια σεζόν που έμοιαζε… χαμένη ανέβασε τον Παναιτωλικό στην Σούπερ Λίγκα μέσω των μπαράζ, ενώ πέρσι οδήγησε την ομάδα με σχετική ευκολία στην παραμονή. Η πετυχημένη συνταγή δεν άλλαξε στο Αγρίνιο και ο Μακεδόνας τεχνικός συνεχίζει.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Ο δεδομένος στόχος και φέτος για τον Παναιτωλικό είναι αυτός της παραμονής. Αν έρθει και εύκολα ακόμη καλύτερα. Οι Αγρινιώτες θέλουν ότι πετύχουν να το κάνουν βήμα-βήμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φιλοδοξίες. Μπορεί να μη το… φωνάζουν αλλά αν η πορεία του πρωταθλήματος τα φέρει έτσι δεν θα πουν όχι σε μια παρουσία στα πλέι οφ. Άλλωστε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι το μεγάλο όνειρο όλων των φίλων της ομάδας.

ΘΑ ΤΑ… ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από όλους τους ανθρώπους της ομάδας ως σεζόν καθιέρωσης για τον Παναιτωλικό, σίγουρα θα είναι τεράστια αποτυχία αν βρεθεί στο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Football League. Κάτι τέτοιο θα σημάνει πιθανότατα και ένα… ντόμινο εξελίξεων σε διοικητικό επίπεδο!

πηγή : gazzetta.gr