Παναιτωλικός: Ψήλωσε ο πήχης στο Αγρίνιο

Συνέχεια στην πολύ καλή περσινή παρουσία του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θέλει να δώσει ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισε στην 8η θέση και όπως είναι φυσικό η όρεξη τους άνοιξε.
Μπορεί επισήμως από τα χείλη των ανθρώπων της ομάδας να μην ακούγεται τίποτα για ποδοσφαιρική υπέρβαση και όλοι να μιλάνε για παραμονή, ωστόσο, όταν μια ομάδα ποδοσφαιρικά αποπνέει υγεία, όπως κάνει ο Παναιτωλικός, τότε η είσοδος στα πλέι οφ και μια καλή πορεία στο κύπελλο είναι μέσα στις δυνατότητες της.Η απόκτηση του Αργεντινού Βιγιαφάνες άλλωστε, αποδεικνύει πως οι στόχοι της ομάδας του Αγρινίου είναι πολύ υψηλοί για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Φώτη Κωστούλα να περιμένει να δει την επένδυση και το μακροπρόθεσμο πλάνο του, να αποδίδουν.

Ριζικές αλλαγές, σημαντικές προσθήκες
Η ανανέωση που έγινε στο Αγρίνιο ήταν ριζική καθώς το καλοκαίρι αποχώρησαν από την ομάδα παίκτες με ε καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική λειτουργία όπως ο Καμαρά, ο Γκάλο, ο Σφακιανάκης, ο Μπακάκης, ο Μπικέι, ο Τζούνιορ και ο Μπόγιοβιτς.
Φυσικά ο Μάκης Χάβος φρόντισε να καλυφθούν τα κενά με παίκτες εγνωσμένης αξίας και δοκιμασμένους στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, όπως ο Μαλεζάς που επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια, ο πολύπειρος Κόρμπος, ο Εντζεγκουέλε, ο Άλβες, ο Κέβιν, ο Κάπελ, ο Μπεχράνο και φυσικά ο Βιγιαφάνες.

Βρήκε τον ηγέτη του στην Αργεντινή
Για το τέλος κράταγε το καλό ο Φώτης Κωστούλας ο οποίος έφερε στο Αγρίνιο τον Λούκας Βιγιαφάνες έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην χώρα μας.. Ο 23χρονος Αργεντινός αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι του Παναιτωλίκου και καταφέρει να κάνει στο ελληνικό γήπεδο τα μισά από όσα έκανε στην Αργεντινή με την Ιντεπεντιέντε και την Ουρακάν τότε πολύ σύντομα θα γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας
Ο Βιγιαφάνες μπορεί με μεγάλη ευκολία να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1, όσο και στα άκρα στο ίδιο σύστημα ή σε 4-3-3

Συνεχίζει το έργο του ο Χάβος
Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο των «καναρινιών» θα βρίσκεται ο Μάκης Χάβος. Το έργο του έλληνα τεχνικού την περσινή περίοδο, κρίθηκε άκρως επιτυχημένο, όμως φέτος καλείτε να πάει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω.
Η δουλειά του Χάβου μόνο εύκολη δεν θα είναι την φετινή περίοδο καθώς και οι απαιτήσεις μετά την περσινή 8η θέση έχουν αυξηθεί, ενώ ουσιαστικά με τις πολλές αλλαγές προσώπων που έγιναν θα πρέπει να χτίσει από την αρχή την ομάδα και παράλληλα να παρουσιάσει και άμεσα αποτελέσματα.

πηγή : novasports.gr