Μ. Μπελεβώνης : “Η νέα ομάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα” [HDvideo]

… “χρειάζεται όμως και υπομονή”

Λίγα 24ωρα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για τη νέα σεζόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκης Μπελεβώνης μιλά στην webtv του myagrinio.gr και τον Δημήτρη Παπαδάκη για τους στόχους του Παναιτωλικού και τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο κ. Μπελεβώνης δηλώνει πως το ρόστερ της ομάδας θα συμπληρωθεί πιθανόν με την προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή και με μερικά παιδιά από τα τμήματα υποδομών του Παναιτωλικού. Εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του φετινού Παναιτωλικού, δεν κρύβει τις μακροπρόθεσμες βλέψεις της ομάδας, ωστόσο παραδέχεται πως χρειάζεται υπομονή και ίσως κάποιος χρόνος για να δείξει το νέο ρόστερ της ομάδας τις δυνατότητές του. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το κάλεσμα που απευθύνει ο κ. Μπελεβώνης στους φιλάθλους του Παναιτωλικού για στήριξη της ομάδας, συνδέοντάς την μάλιστα και με τα μεγαλύτερα βήματα που μπορεί να κάνει η ομάδα. Τέλος δεν παραλείπει να σχολιάσει την επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή από την ΕΠΟ, αλλά και την τροπολογία-σκάνδαλο που δίνει παράταση σε ομάδες που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μάκη Μπελεβώνη στην webtv του myagrinio.gr

Τα χαρακτηριστικότερα σημεία της συνέντευξης
(τα παρακάνω σημεία είναι ενδεικτικά αποσπάσματα της συνέντευξης, αναλυτικά μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη μόνο στο βίντεο της webtv του myagrinio.gr)

Για το στόχο της ομάδας : Να πάμε ακόμη καλύτερα από πέρυσι, αυτό είναι και το σλόγκαν της ομάδας “κάθε μέρα πιο δυνατοί”.

Για το αν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ : Σίγουρα θα υπάρξουν προσθήκες, υπάρχουν κάποια παιδιά από τα τμήματα υποδομών που θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και εξετάζουμε και την προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή.

Για τις μεγάλες αλλαγές ροστέρ και το στόχο που συνοδεύουν τα συμβόλαια δυο και τριών ετών : Σαφέστατα και υπάρχουν τέτοιοι μακροπρόθεσμοι στόχοι. Πέρυσι αποφασίσαμε να κάνουμε λίγες αλλαγές στο ρόστερ, κρατήσαμε τον κορμό από τη Β Εθνική και κάναμε προσθήκες που θα μας βοηθούσαν να πετύχουμε την άνετη παραμονή. Ξέραμε λοιπόν ότι φέτος το συγκεκριμένο ρόστερ θα πρέπει να “υποστεί” αρκετές αλλαγές και ο σκοπός ήταν ένα πιο νεανικό σχήμα, με μεγαλύτερη προοπτική που θα βάλει και στόχους για τα επόμενα δυο – τρία χρόνια.

Για το αν υπάρχει φόβος ότι το νέο ρόστερ θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του : Δεν το λες φόβο, αλλά σαν ενδεχόμενο υπάρχει να χρειαστεί, δηλαδή, η σύνθεση ενός νέου ρόστερ περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσει έτσι όπως πρέπει και έτσι όπως θέλουμε. Γι’ αυτό από την αρχή της χρονιάς δεν είμαστε ούτε πολύ αισιόδοξοι, ούτε απαισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας. Αυτό που λέμε στον κόσμο είναι υπομονή γιατί με τη δουλειά πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο ρόστερ έχει δυνατότητες για αρκετά πράγματα και να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Για το δύσκολο πρόγραμμα αγώνων στην αρχή του πρωταθλήματος : Είναι σίγουρο ότι η δυσκολία των πρώτων αγώνων δεν βοηθά σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε… (σ.σ. με το νέο ρόστερ) Είναι όμως παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς θα παίζαμε. Γι΄αυτό ανέφερα τη λέξη “υπομονή”, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και τα αποτελέσματα έτσι και αλλιώς στο τέλος θα δείξουν τι έχουμε πετύχει.

Για το αν ένιωσε ποτέ η Διοίκηση της ΠΑΕ την ανάγκη να βάλει “φρένο” στην υπεραισιοδοξία των φιλάθλων και όσων μιλούν για Ευρώπη, ώστε να μην υπάρξει απογοήτευση αργότερα : Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τους στόχους που έχει η ομάδα. Δεν βάλαμε χαμηλούς στόχους για να πούμε ότι στο τέλος της χρόνιας πετύχαμε το στόχο που θέσαμε. Για την περσινή χρονιά ο στόχος για έξοδο στην Ευρώπη ήταν αρκετά δύσκολος, γιατί ξεχώρισαν αρκετά νωρίς οι πέντε ομάδες. Για φέτος δεν έχουμε τέτοιο στόχο, όχι ότι δεν θα επιδιώξουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν υψηλότερα ή μέσα στην πεντάδα. Ο πραγματικός μας στόχος, επειδή είναι νέα η ομάδα, είναι να “δέσει” έτσι όπως πρέπει αυτή η ομάδα, να έχει μια άνετη παραμονή, να παίξει καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα βλέποντας τις αδυναμίες που θα παρουσιάσει αυτό το ρόστερ, να προσπαθήσουμε και το Δεκέμβριο και την επόμενη χρονιά να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε ένα μεγαλύτερο στόχο, που γιατί όχι να είναι έστω μακροπρόθεσμα η έξοδος στην Ευρώπη, που είναι όνειρο όλων, δύσκολο μεν, ακατόρθωτο όχι.

Για το ποια εικόνα έχει από την προετοιμασία και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τις δυνατότητες της νέας ομάδας : Και αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι είμαστε από την μέχρι τώρα πορεία. Αυτό που βλέπουμε και από αγωνιστική άποψη και ως χαρακτήρες οι ποδοσφαιριστές, είναι αρκετά επαγγελματίες και έχουν δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Βέβαια, θέλω να πιστεύω το ματς με το ΟΦΗ, που δεν ήταν η απόδοση αυτή που θα περιμέναμε, ήταν μικρή παρένθεση, όμως και αυτό ως ενδεχόμενο μπορούσε να συμβεί, γιατί είπαμε ότι έχουμε μια νέα ομάδα. Στην πορεία θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι και το εννοούμε.

Για την επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή από την ΕΠΟ : Δείχνει αδυναμία η επιλογή αυτή. Δείχνει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως θα το θέλαμε και αναγκαζόμαστε να βρούμε λύσεις με τρόπους που δεν ξέρουμε αν θα φέρουν αποτελέσματα. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές, για να αλλάξει και το κλίμα στον κόσμο. Τα γήπεδα είναι άδεια και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση… ο φίλαθλος δεν πιστεύει σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα…

Για την τροπολογία-σκάνδαλο που δίνει παράταση σε ομάδες που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα : Είναι οπωσδήποτε αθέμιτος ανταγωνισμός. Χρειάζονται τολμηρές αλλαγές και η πιο εύκολη αλλαγή είναι να εφαρμόσουμε τους νόμους που ήδη υπάρχουν. Δεν υστερούμε σε νόμους, στην εφαρμογή τους υστερούμε.

Το μήνυμά του στον κόσμο του Παναιτωλικού : Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι το μεγαλείο του Παναιτωλικού έχει κρατηθεί, γιατί αυτός ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας. Περιμέναμε μεγαλύτερη στήριξη όσον αφορά τα διαρκείας, που είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρότι οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ήταν μια προσπάθεια από τη διοίκηση να καλέσει τον κόσμο να βρεθεί δίπλα στην ομάδα για να πετύχει μεγαλύτερους στόχους από αυτούς που πέτυχε την περσινή χρονιά. Το κάλεσμα στον κόσμο αυτό το νόημα έχει και από οικονομική άποψη, γνωρίζετε ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί, τα έξοδα για να λειτουργήσει η ΠΑΕ είναι πολλά και υπάρχει ένας άνθρωπος, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, που κάθε χρόνο βάζει αρκετά χρήματα. Το κάλεσμα στον κόσμο είναι, αν θέλετε πραγματικά ο Παναιτωλικός να κάνει βήματα μεγαλύτερα, πρέπει να σταθούν πραγματικά δίπλα στην ομάδα και με την οικονομική τους ενίσχυση αλλά κυρίως με την βοήθεια σε όλους τους τομείς και από το μετερίζι του καθενός.