Πιστώθηκαν 515.000 ευρώ για τα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το συνολικό ποσό των 515.185,28 ευρώ για την χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων της Δυτικής Ελλάδας πιστώθηκαν σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο, έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους και να μην υπάρχει κίνδυνος λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το συνολικό αυτό ποσό αφορά την επιχορήγηση των ιδρυμάτων για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2014 και ανέρχεται στις 364.185 ευρώ, καθώς και το ποσό των 151.000 ευρώ, περίπου το ένα τρίτο από τις οφειλές του 2013.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλειο Κεγκέρογλου, την πρόεδρο του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα» Άννα Σπηλιωτακάρα, καθώς και μέλη του Δ.Σ.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος και κυρίως στο επίκεντρο τέθηκε το ζήτημα των οφειλομένων από το κράτος, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την σημερινή πίστωση, ενώ δεσμεύτηκε πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα πιστωθούν και τα υπόλοιπα χρήματα του 2013.Συγκεκριμένα, οι συνολικές οφειλές προς τα ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέρχονταν στις 414.038 ευρώ και αφορά τα β’, γ’ και δ’ τρίμηνα του 2013, ποσά τα οποία δεν είχαν εκταμιευθεί μέχρι πριν λίγες μέρες με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

«Είχαμε μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τα οφειλόμενα στα ιδρύματα, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την χρηματοδότηση εξαιτίας του ότι η Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε την τελευταία μέρα του 2013 και η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν πρόλαβε να εκκαθαρίσει την δαπάνη. Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε είχε δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα ιδρύματα μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πίστωση του πρώτου τμήματος από τα οφειλόμενα και κυρίως για την εξασφάλιση της επιχορήγησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Και συμπλήρωσε: «Έχουμε δεσμευτεί ότι όπως και στην πρώτη μας θητεία, έτσι και στην επόμενη πενταετία θα είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη και θα πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για να δίνουμε λύσεις. Αυτό πράξαμε και τώρα, αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον για να μην θέσουμε και πάλι, εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, σε κίνδυνο την λειτουργία και την υπόσταση των προνοιακών ιδρυμάτων μας».

Στη σημερινή συνάντηση με τον Β. Κεγκέρογλου, συμμετείχαν εκτός από τον Απ. Κατσιφάρα και την Άννα Σπηλιωτακάρα, η αντιπρόεδρος της «Μέριμνας» Γεωργία Κοκκινου, η διευθύντρια της «Μέριμνας» Παναγιώτα Τόγια, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος και ταμίας του Δ.Σ. Αντώνης Χαροκόπος, καθώς και στελέχη της Διοίκησης του Υπουργείου.