«Κίνημα Επαναφοράς των μισθών στην Αυτοδιοίκηση»

Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον υποψήφιο για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκεστα Ιωάννινα, με τους Δημάρχους από την Περιφέρεια της Ηπείρου, που στηρίζουν το Κίνημα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος για τις επικείμενες Εκλογές της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και της ΚΕΔΕ, καθώς και τα προβλήματα της Περιφέρειας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι ο επικεφαλής του «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για την απαξίωση της Δημαρχιακής αμοιβής, που καθιστά τους Δημάρχους επαίτες, όπως βέβαια και της αμοιβής των Αντιδημάρχων μας, αλλά και τις αποζημιώσεις των Δημοτικών Συμβούλων”. Και αν φανταστεί κανείς ότι δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που όλοι οι υποψήφιοι δήλωναν ερωτευμένοι με την αυτοδιοίκηση και εμφορούμενοι από διάθεση προσφοράς και θυσίας… Τώρα, που τους βρήκε ο Πατούλης τους δημάρχους επαίτες;;; Μήπως εννοεί την “επαιτεία” των δημάρχων επιχειρηματίες και συμφέροντα;;; Γιατί αν μιλά για επαιτεία εκτός εισαγωγικών, δεν είδαμε κανέναν δήμαρχο στη ζητιανιά! Και αν οι δήμαρχοι είναι επαίτες, οι εργαζόμενοι των 400ευρώ και οι άνεργοι τι είναι;;; Αν οι μισθοί με τα δυόμισι και τρεισήμισι χιλιάρικα που παίρνουν αναλογικά με τον πληθυσμό οι δήμαρχοι τους φαίνονται λίγα, ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα να βγάλουν περισσότερα…

Τελικά το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» του Πατούλη, έπρεπε να λέγεται «Κίνημα Επαναφοράς των μισθών στην Αυτοδιοίκηση».