Βιέιρα για Παναιτωλικό !

Δανεικός με οψιόν αγοράς
Το όνομα του Ούγκο Βιέιρα «παίζει» τα τελευταία καλοκαίρια για τα κορυφαία κλαμπ του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), ωστόσο στα… μέρη μας θα έρθει για λογαριασμό του Παναιτωλικού.

Οι «κυανοκίτρινοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Μπράγκα για τον δανεισμό του 26χρονου μεσοεπιθετικού, γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία τους. Μάλιστα στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία επιβεβαιώθηκε και από δημοσίευμα της «O Jogo», προβλέπεται οψιόν αγοράς για τον ελληνικό σύλλογο. Ταυτόχρονα στην Πορτογαλία κάνουν λόγο και για προχωρημένες επαφές του παίκτη και με την Ξάνθη, με τον Παναιτωλικό να τον αρπάζει μέσα από τα χέρια της.

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε στα ρεπορτάζ των ελληνικών εφημερίδων το καλοκαίρι του 2012, όταν ο συμπατριώτης του τότε τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα τον είχε στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας, ενώ την ίδια εποχή υπήρξε ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό, με τον ίδιο ωστόσο να επιλέγει την Μπενφίκα. Το επόμενο καλοκαίρι ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξε και ο ΠΑΟΚ, κάνοντας μάλιστα πρόταση μισού εκατομμυρίου στους «αετούς» για την απόκτησή του, χωρίς ωστόσο η υπόθεση να προχωρήσει. Μάλιστα για τον «δικέφαλο» του Βορρά ξενακούστηκε στις αρχές Αυγούστου, αλλά το ενδιαφέρον δεν ήταν τόσο έντονο όσο προ ενός έτους. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Βιέιρα έπαιξαν οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού με την Μπράγκα, από την οποία αποκτήθηκε άλλωστε το φετινό καλοκαίρι και ο Λεάντρο Κάπελ.

Οσον αφορά το βιογραφικό του Πορτογάλου, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σάντα Μαρία, για να ακολουθήσουν οι δανεισμοί σε Μπορντό και Εστορίλ, πριν κάνει το «μπαμ» στην καριέρα του με τη Ζιλ Βιθέντε. Από κει και πέρα ακολούθησαν Σπόρτινγκ Χιχόν (δανεικός), Μπράγκα και Ζιλ Βιθέντε (την τελευταία σεζόν μέτρησε 14 συμμ., 3 γκολ).

πηγή : sentragoal.gr