376 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στο Αγρίνιο !

Παρά τις υποσχέσεις των υπουργείων Εσωτερικών Εργασίας και Ανάπτυξης ότι όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, έμειναν εκτός 22.717 παιδιά, ενώ οι γονείς τους είχαν κάνει έγκυρη αίτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός παιδιών που τοποθετούνται στις 41 Δομές (δημοτικούς – ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς  και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) του Δήμου Αγρινίου ανέρχεται στα 985 παιδιά, ενώ 376 γονείς που κατέθεσαν έγκαιρες και πλήρεις αιτήσεις είδαν τα παιδιά τους να μένουν εκτός προγράμματος (δείτε εδώ αναλυτικά). Ακόμη υπήρχαν και περίπου 125 αιτήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια ή είχαν ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών. Στο δήμο Αγρινίου λοιπόν με ένα πρόχερο υπολογισμό το ποσοστό των αιτήσεων που έμειναν εκτός φτάνει το 25,3%!

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αναφέρει με “τυμπανοκρουσίες” ότι θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40- εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς 2014 και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.Ο αριθμός των 89.000 παιδιών τελικά δεν πιάστηκε παρά τις ανακοινώσεις για κάλυψη όλων των θέσεων. Τώρα καλούνται τα συναρμόδια υπουργεία να απαντήσουν στις μητέρες αυτές που τα παιδιά τους δεν θα φιλοξενηθούν με επιδότηση απο το ΕΣΠΑ στις δομές του προγράμματος, που είναι οι 89.000 θέσεις που θα καλυφθούν;

Δείτε τους πίνακες των ωφελουμένων συνολικά για την Αιτωλοακαρνανία

Δείτε τους πίνακες των ωφελουμένων ανά δήμο
Δήμος Αγρινίου
Δήμος Ακτίου Βόνιτσας
Δήμος Αμφιλοχίας
Δήμος Θέρμου
Δήμος Μεσολογγίου
Δήμος Ναυπακτίας
Δήμος Ξηρομέρου