Μια μαφία υπόθαλψης εγκληματιών

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Βλέποντας τα πλάνα από τη χθεσινή εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο Μέγαρο, και το πλήθος να αποθεώνει τον Γιώργο Παπανδρέου και να αλλαλάζει «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά» και «Παπανδρέου – Παπανδρέου», το αίμα κυριολεκτικά παγώνει στη θέα των μουτζαχεντίν του ΠΑΣΟΚ… Όμως η φωτογραφία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συναφή δημοσιεύμετα για τα χειροκροτήματα που έλαβε ο πρώην στενός συνεργάτης του ΓΑΠ, κάνουν το αίμα να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία…

Αυτός που δέχθηκαν με χειροκροτήματα οι πασόκοι είναι ο άνθρωπος που ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”. Ο ανώτατος δικαστικός ζητεί την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα, αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Βέβαια ακόμη το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου δεν έχει ακόμη αποφανθεί για την παραπομπή του ή όχι. Σημειωτέον ότι για συμμετοχή στα αδικήματα κατηγορούνται και οι συγγενείς του Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ. Μια μαφία υπόθαλψης εγκληματιών. Τίποτα περισσότερο. Έτσι χειροκροτούσαν και τον Άκη Τσοχαντζόπουλο.