Σύσκεψη Κατσιφάρα – Σταρακά με τους διευθυντές της περιφέρειας στο Μεσολόγγι

Την προτεραιότητα που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή να είναι αρωγός δίπλα στον πολίτη, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από την Αιτωλοακαρνανία που βρέθηκε σήμερα, συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις του με τη Διοίκηση της Περιφέρειας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σήμερα ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι και μαζί με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, είχαν συναντήσεις με τους Γενικούς Διευθυντές της Π.Δ.Ε. και τους Διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ε., καθώς και τον Σύλλογο των Εργαζομένων.

Κατσιφάρας Σταρακά 2«Η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να είναι ένας θεσμός δίπλα στο πολίτη, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και μέσα από πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά να δίνει λύσεις σε αυτά» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει εμπειρία, σχέδιο και πολιτική βούληση να δουλέψουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού».Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για ουσιαστική συνεργασία με φορείς, δήμους, επιμελητήρια, ενώσεις, κινήματα κ.λπ., ενώ επανέλαβε τις τρεις προτεραιότητες για την νέα πενταετία: την ανάπτυξη πολιτικών άρσης των κοινωνικών και οικονομικών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, έργα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία αστοχία, καθώς και την προετοιμασία μιας νέας γενιάς έργων που θα υπηρετούν στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, στην ανάπτυξη Κοιτίδων Επιχειρηματικότητας για νέους άνεργους, καθώς και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της Αιτωλοακαρνανίας.Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τη σημασία που έχει να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή, μιλώντας για μια δημιουργική πενταετία που έρχεται και δηλώνοντας ως μείζον ζήτημα να δοθεί λύση στις υποδομές. Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με την κυρία Σταρακά είχαν συναντήσεις με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.