Οι συσκέψεις και οι πρώτες αποφάσεις Παπαναστασίου

Παρέλαση των προϊσταμένων του δήμου Αγρινίου γίνεται στο γραφείο του νέου δημάρχου Γ. Παπαναστασίου. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος πριν αναλαβεί και επισήμως τα καθήκοντά του είχε ζητήσει από τους προϊσταμένους των τμημάτων του δήμου να του παρουσιάσουν αναφορές για το τμήμα τους αμέσως μόλις αναλαβεί, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει έναν απολογισμό του τι παρέλαβε.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γ. Παπαναστασίου όσο και οι σύμβουλοι της δημοτικής του ομάδας προσανατολίζονται στο να δημοσιοποιήσουν κάθε κακώς κείμενο που θα παραλάβουν και αυτό γιατί θεωρούν ότι λάθη, αστοχίες ή και παρατυπίες μιας δημοτικής αρχής που είχε για πολλά χρόνια την ευθύνη διοίκησης του δήμου, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να “χρεωθούν” στους ίδιους. Επίσης πολλοί αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν έχουν οριστεί οι αντιδήμαρχοι όπως σε συνέβη σε αρκετούς γειτονικούς δήμους, η εξήγηση που υπάρχει είναι ότι ο νέος δήμαρχος Αγρινίου θέλησε πρώτα να έχει στα χέρια του μια εικόνα από όλες τις υπηρεσίες του δήμου και κατόπιν να εκχωρήσει αρμοδιότητες σε πρόσωπα, με σκοπό να μην υπάρχουν χαρτοφυλάκια που να δυσκολεύεται κανείς να ανταποκριθεί.

Τέλος οι πρώτες αποφάσεις του Γ. Παπαναστασίου που αναρτήθηκαν στην “Διαύγεια”, αφορούν τον ορισμό υπαλλήλου του Ταμία του δήμου, αλλά και κάποιες τυπικές αποφάσεις, όπως η ανάθεση της υπογραφής με εντολή ∆ημάρχου για την βεβαίωση της μονίμου κατοικίας στους προϊσταμένους των δημοτικών ενοτήτων και η ανάθεση στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για την υπογραφή βεβαιώσεων και άλλων πιστοποιητικών.