“Το τρίαθλο γεννήθηκε για να γίνεται στην Τριχωνίδα” [HDvideo]

Με περισσότερες από 100 συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί το 1st Trichonian Triathlon την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στην Τριχωνίδα. Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου “Τρίτωνας”, που εδώ και καιρό στοχεύσει στην ανάδειξη και αξιοποίηση της Τριχωνίδας, σε συνεργασία με την transitionsports. Για αυτήν την πρώτη διοργάνωση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδρος του ΑΣ Τρίτωνας Κώστας Πιστιόλας, η Kωνντίνανα Κατσαρή (μέλος Δ.Σ), ο Νώντας Λαμπρακόπουλος και Ν. Σκόνδρας.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου στην webtv του myagrinio.gr

Οι διαδρομές του αγώνα
Οι διαδρομές του αγώνα

Ο αγώνας τριάθλου, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 10 το πρώι της Κυριακής στη Δογρή, αποτελείται από τρία αθλήματα : κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κολύμβηση είναι 750 μέτρα στη λίμνη Τριχωνίδα, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του τριάθλου, η καθιέρωση του TRICHONIAN TRIATHLON, καθώς και η ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας, ως μοναδικής φυσικής πίστας για την πραγματοποίηση των ναυταθλητικών αθλημάτων καθώς και για την προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Μάλιστα οι διοργανωτές δεν κρύβουν και τη στόχευσή τους για διεθνοποίηση του αγώνα.

Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά του συγκεκριμένου αγώνα στην Τριχωνίδα έγκειται στο γεγονός, ότι το κολύμπι είναι στο νερό της λίμνης, που το διαφοροποιεί από το κολύμπι στο κολυμβητήριο. Για τους αθλητές καθίσταται απαραίτητη η δυνατότητα προσανατολισμού σ’ανοιχτό νερό, η προσαρμογή στο κρύο νερό καθώς επίσης και η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και άλλους αθλητές. Επίσης το τρέξιμο και η ποδηλασία γίνονται υπό καθεστώς κόπωσης και επιτείνουν την δυσκολία του αγώνα, αλλά αναδεικνύουν ταυτόχρονα τις δυνατότητες των αθλητών και το αμείωτο ενδιαφέρον που προκαλεί ένας αγώνας τριάθλου. “Το τρίαθλο γεννήθηκε για να γίνεται στην Τριχωνίδα” δήλωσαν με έμφαση οι διοργανωτές.