Το Σάββατο 20/8 η κινητοποίηση για το νοσοκομείο Αγρινίου

Νέα σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης για το νοσοκομείο Αγρινίου και τις ελλείψεις τους πραγματοποίησαν απόψε οι φορείς του Αγρινίου. Η σύσκεψη που συγκάλεσαν με μέλη του “Σωματείου Δικαίωμα στη Ζωή” ήταν συνέχεια της πρώτης σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Οι φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους με μηχνοκίνητο κομβόϊ το ερχόμενο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου το πρωί με το σκεπτικό ότι θα είναι μόλις δυο 24ωρα πριν κλείσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ συνεκτιμήθηκε ότι η μέρα του Σαββάτου ευνοεί την μεγάλη κινητοποίηση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες το πάρκινγκ του δήμου στα παλιά σφαγεία και από κει να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα καταλήξει στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ακόμη αποφασίστηκε να τεθεί και ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα δημοσιοποιηθεί με ανακοίνωση των φορέων, το οποίο περιλαμβάνει την επιχορήγηση του, την προκήρυξη θέσεων για τους παραιτήθεντες γιατρούς, αλλά και προκήρυξη θέσεων για τους επικουρικούς γιατρούς, τη εφαρμογή νέου οργανισμού που να καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου κ.α.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, εκπρόσωποι των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανία, του σωματείου οικοδόμων εκπρόσωποι των δασκάλων, των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και κομμάτων. Αυτό που ειπώθηκε και έδειξε να προβληματίζει αρκετά τους φορείς είναι το πως το ζήτημα του νοσοκομείου θα γίνει πρόβλημα της κοινωνίας και θα υπάρξει συμμετοχή στην κινητοποίηση. Τέλος υπήρξαν φωνές που ζήτησαν τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση στον αγώνα για το νοσοκομείο των δήμων της περιοχής αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.