Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση στην παραλιακή ζώνη της Αμφιλοχίας

Ξεκίνησε στην Αμφιλοχία η κατασκευή του έργου «Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης στην πόλη της Αμφιλοχίας» που έχει προϋπολογισμό 865.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης ΣΠΤΑ. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση κατά μήκος της οδού Γεωργίου Στράτου μέχρι και το σημερινό σταθμό ΚΤΕΛ και την ανακαίνιση του πρώην 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπου θα στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αναλυτικά :
Με το 1ο υποέργο «Ανακατασκευή κοινόχρηστου χώρου από κυκλικό κόμβο Αμφιλοχίας έως δυτικά όρια σχεδίου πόλης και κατασκευή πρότυπης ανωδομής» θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης επί των πεζοδρομίων που εκτείνονται εκατέρωθεν της παραλιακής Λεωφόρου Στράτου της πόλης της Αμφιλοχίας από τον κυκλικό κόμβο της παραλίας μέχρι την περιοχή Λιμένα. Στην ανάντη πλευρά της οδού περιλαμβάνονται τα πεζοδρόμια των Ο.Τ. 84, 76 και 69 από τον κυκλικό κόμβο μέχρι
το Δημαρχείο και στην κατάντη πλευρά της οδού το πεζοδρόμιο από το σημείο έναντι του δυτικού ορίου του Ο.Τ. 76 μέχρι την είσοδο του Λιμένα.
Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι:
Α) Αποξήλωση των υπαρχόντων ανωδομών/στεγάστρων και κατασκευή νέων με μεταλλικές βάσεις και ξύλινη ανωδομή,
Β) Τοποθέτηση νέων κρασπέδων, επίστρωση ανάντη της Ε.Ο. με ορθογωνισμένες πλάκες φαιοπράσινου χρώματος και ζωνών από σκαπιτσαριστό υπόλευκο μάρμαρο, καθώς και επίστρωση με κυβόλιθους στο τμήμα κατάντη της Ε.Ο.
Γ) Κατασκευή νέων φρεατίων για την απορροή των ομβρίων και αποκατάσταση λωρίδων ασφαλτοτάπητα.

παλιό Β΄ Δημοτικό Σχολείο ΑμφιλοχίαςΜε το 2ο υποέργο «Ανακαίνιση κτιρίου πρώην 2ου Δημοτικού Σχολείου και μετατροπή του σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών» προβλέπεται η ανακαίνιση του κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου όπου στεγαζόταν το 2ο δημοτικό σχολείο Αμφιλοχίας και η διαμόρφωσή του έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκθέσεων, δημοτικής βιβλιοθήκης κ.α.
Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι:
Αποξήλωση εξωτερικών επιχρισμάτων, αμμοβολή και αρμολόγημα λιθοδομών, αποκατάσταση εσωτερικών επιχρισμάτων, χρωματισμοί, επιστρώσεις, εσωτερική διαρρύθμιση με διαχωριστικά υαλοπετάσματα., οροφές και τοίχοι από γυψοσανίδες, αποκατάσταση στέγης, κουφώματα αλουμινίου, στέγαστρο εισόδου, αναβατόριο κατακόρυφης κίνησης, ράμπα εισόδου για προσπέλαση από αναπηρικά αμαξίδια, νέο WC για ΑΜΕΑ στο ισόγειο, ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση με εξοπλισμό πυρασφάλειας, κλιματισμός, κλπ.