Η «ελίτ» του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο 6ο PICK Λουξ COLA

Στην Πάτρα και στο 6ο PICK – ΛΟΥΞ COLA στρέφονται οι… προβολείς της «ελίτ» του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη διήμερη διοργάνωση των αγώνων καρτ που πλέον αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμούς για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην Αθήνα παρουσίασε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της πρωτεύουσας, το πρόγραμμα της διήμερης διοργάνωσης, η οποία υπόσχεται κι εφέτος ένα υπερθέαμα. Όπως ανακοινώθηκε οι συμμετοχές φέτος έσπασαν κάθε προηγούμενο, φθάνοντας τις 70, ενώ ρεκόρ αναμένεται να σημειώσει και η επισκεψιμότητα, καθώς εκτιμάται ότι το διήμερο θα βρεθούν στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότεροι από 40.000 θεατές.Στη διάρκεια του διημέρου τα καρτ αποκτούν το αποκλειστικό δικαίωμα της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε μερικές από τις κύριες οδούς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, οι οποίες μετατρέπονται σε πίστα αγώνων.

Συντονιστικής στη συνέντευξη ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος τόνισε ότι το 6ο PICK – ΛΟΥΞ COLA είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο ημερολόγιο με τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις της Ελλάδος. Επίσης, χαρακτήρισε μοναδικούς στο είδος τους, τους συγκεκριμένους αγώνες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας παράλληλα, πως η πόλη έχει αποκτήσει κουλτούρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Η κα Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος της NOVA, τα κανάλια της οποίας θα καλύψουν σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες καρτ, έκανε λόγο για μία μεγάλη γιορτή για την πόλη της Πάτρας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κι εφέτος είμαστε εδώ για να δώσουμε ξανά μαζί την εκκίνηση του αθλητικού αυτού γεγονότος που μας κάνει υπερήφανους. Από πέρυσι στη NOVA “παίζουμε Ελλάδα” και έτσι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα “παίζουμε Πάτρα”. Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας και να υποστηρίξουμε ποιοτικά και δημοσιογραφικά άρτια αυτή τη διοργάνωση που δίνει χρώμα, ελπίδα και όνειρο σε μικρούς και μεγάλους». Παράλληλα, η κα Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε πως τα κανάλια της NOVA θα καλύψουν όλες τις αγωνιστικές «μάχες» με ζωντανές συνδέσεις μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όλα όσα θα διαδραματιστούν στο κέντρο της Πάτρας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (ΑΟΠ), Γεωργία Παπαγεωργίου, αφού τόνισε πως ο Όμιλος έχει ιστορία 40 χρόνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανακοίνωσε τον αριθμό των συμμετοχών, επισημαίνοντας πως με την εμπειρία των προηγούμενων πέντε ετών, σκοπός είναι η διαρκής ενίσχυση της ασφάλειας των θεατών. «Έχουμε στελεχώσει με περισσότερα από 80 έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη τους αγώνες, ενώ έχουμε αναλάβει και τη γραμματειακή υποστήριξη», τόνισε.Ο Δημήτρης Μιχελακάκης Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, εστίασε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των αγώνων και σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υποστηρίζοντας, πως η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής και χωρίς όρια. Στη συνέχεια μίλησε για τη δομή του event, όπως επίσης και για τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, λέγοντας πως πλέον τα καρτ έχουν γίνει συνώνυμα της Πάτρας. «Το μέγεθος της επιτυχίας των διοργανωτών κι όλων όσων έχουν ασχοληθεί με το 6ου PICK – ΛΟΥΞ COLA είναι μεγάλο και έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα προς την τοπική κοινωνία, τους χορηγούς και σε όλους όσοι το πίστεψαν», είπε.

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Mάρκετιγκ της χορηγού εταιρείας Λουξ, είπε μεταξύ άλλων «αισίως φθάσαμε στον 6ο χρόνο της διοργάνωσης με πολύ κόπο, αλλά και μεθοδικότητα. Καταφέραμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, βελτιώνοντας κάθε χρόνο τα αδύναμα σημεία της διοργάνωσης, η οποία πλέον έχει ισχυρές βάσεις, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, γιατί όλοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους ώστε να καθιερωθεί το 6ο PICK – ΛΟΥΞ COLA. Πίστεψαν σ’ αυτό το όραμα και μας έδωσαν όλα τα όπλα και τα εχέγγυα για να φτάσουμε στην έκτη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, όλους του χορηγούς καθώς επίσης και τη ΝΟVΑ που μας βοηθά να προβάλλουμε αυτό το γεγονός, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις της Πάτρας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ». Κλείνοντας, ο κ. Μαρλαφέκας απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σ’ όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την Πάτρα το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, υποσχόμενος ότι το θέαμα θα είναι ξεχωριστό. «Το 6ο PICK – ΛΟΥΞ COLA μας κάνει υπερήφανους σαν πόλη. Ο καθένας πρέπει να επικοινωνεί αυτή τη διοργάνωση, γιατί είναι μοναδική και μας πάει ένα βήμα μπροστά», τόνισε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε «πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε από λίγους, αλλά αγκαλιάστηκε από πολλούς και πλέον έχει γίνει θεσμός. Είναι μια γιορτή που βγάζει νέους, παιδιά και μεγαλύτερους στους δρόμους της Πάτρας για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Η Πάτρα έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει κεντρικό σημείο ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Περιφέρεια στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον» και έδωσε «ραντεβού» στην Πάτρα για ένα διήμερο γεμάτο αθλητικές κι όχι μόνο εμπειρίες.

pickΝα σημειωθεί, πως στο τέλος της συνέντευξης, οι διοργανωτές δέχτηκαν ερώτηση για τη διαδρομή των αγώνων και τη σύνδεσή της με το λιμάνι. Απαντώντας, ο κ. Μαρλαφέκας, τόνισε πως «κάθε χρονιά προσπαθούμε να αλλάζουμε λίγο τη διαδρομή. Για να πάμε όμως κοντά στο λιμάνι, πρέπει να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις, οι οποίες απαιτούν χρήματα. Ενδεχομένως, όταν εξασφαλίσουμε μία σχετική πίστωση για να βελτιώσουμε τον τάπητα, τότε μπορεί να γίνει σύνδεση με το λιμάνι». Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο οδηγός Κώστας Μαϊτός περιέγραψε τη διαδρομή μέσα από ένα καρτ, επισημαίνοντας ότι για τους συμμετέχοντες που αγωνίζονται η διοργάνωση επιφυλάσσει εξίσου μοναδικές στιγμές, τις οποίες όπως είπε, δεν μπορούν να ζήσουν στους κοινούς αγώνες. «Η διαδρομή είναι πολύ σωστά σχεδιασμένη, ενώ το άγχος μας κατά την εκκίνηση είναι αρκετά μεγάλο, γιατί σε καμία άλλη διοργάνωση δεν έχουμε τόσους θεατές να μας παρακολουθούν», ανέφερε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος το PICK έχει προσελκύσει και πολλές επιχειρήσεις οι οποίες επέλεξαν να στηρίξουν τη διεθνή διοργάνωση και παράλληλα να προβληθούν μέσα από αυτή. Για φέτος λοιπόν Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η ΛΟΥΞ COLA. Χορηγός της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ECO RACINC ενώ χορηγός Πίστας θα είναι η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. Η Πατρινή επιχειρηση MED FRIGO επέλεξε να είναι χορηγός εκκίνησης ενώ οι εταιρίες AVIS και ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ θα «φιγουράρουν» και αυτές στην πίστα των αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες και τυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται στον πίνακα του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (www.pickpatras.gr, ) και του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (www.aop.gr).