Ένα μνημείο σπατάλης και αδιαφορίας : Ο δήμος Αγρινίου ξεπέρασε… τη λογική

Μια αδιανόητη ιστορία σπατάλης στον δήμο Αγρίνιο αποκαλύπτει σήμερα το ΑγρίνιοCulture.gr Είναι γνωστό ότι οι δημοτικές υπηρεσίες και οι διάφορες δομές του δήμου είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της πόλης σε ενοικιαζόμενα γραφεία και κτίρια. Μέχρι πριν δυο – τρία χρόνια ο δήμος Αγρινίου πλήρωνε 200.000 ευρώ το χρόνο για να στεγάσει όλες αυτές τις υπηρεσίες και το ποσό αυτό, ακόμη και τώρα μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης, λίγο έχει μειωθεί… Την ίδια ώρα ο δήμος Αγρινίου επί δυόμιση χρόνια δεν μπόρεσε να αξιοποίησει τα 4.600 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού στην οδό Μακρή, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…

Ο νέος χώρος του Εικαστικού Εργαστηρίου παραμένει άδειος ακόμη, αλλά τα μισθώματα καταβάλλονται...
Ο νέος χώρος του Εικαστικού Εργαστηρίου παραμένει άδειος ακόμη, αλλά τα μισθώματα καταβάλλονται…

Το τελευταίο όμως συμβάν,  στη… μακρόχρονη ιστορία των μισθωμάτων που δίνει ο δήμος Αγρινίου, ξεπερνά τη λογική! Από το περασμένο Μάιο η προηγούμενη δημοτική αρχή δρομολόγησε την μεταστέγαση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου σε νέο κτίριο. Το Εικαστικό Εργαστήρι, που ήδη στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νέο χώρο, έτσι ώστε τα 300 περίπου άτομα που παρακολουθούν τα τμήματά του να μπορούν να δουλεύουν κάτω από καλύτερες συνθήκες. Όμως η μεταστέγαση ενώ δρομολογήθηκε δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο δήμος Αγρινίου να πληρώνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες δυο μισθώματα…. το Εικαστικό Εργαστήρι να παραμένει στο χώρο που ήταν και ο νέος χώρος που νοικιάστηκε να παραμένει άδειος… Πλέον και μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή η μεταστέγαση έχει τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα για αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου.

Αυτή η ιστορία, που αποτελεί μνημείο τουλάχιστον αδιαφορίας για όσους διαχειρίστηκαν τα δημοτικά πράγματα στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια, ίσως είναι και η σημειολογική απάντηση στο ερώτημα “που πήγαν τα λεφτά;” όσων ανακάλυψαν πως ο καυστήρας που ζεσταίνει το νερό για να κάνουν μπάνιο οι αθλητές στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου χρονολογείται… από το 1981…. και είναι θαύμα που ακόμη δεν έχει εκραγεί… Τα λεφτά πήγαν στα μισθώματα!