Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Γ. Παπαναστασίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες 19 Σεπτεμβρίου 2014, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, με τον νέο Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα.

Αναλύθηκαν προφορικά όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και οι προτεραιότητες της Ένωσης. Προτεραιότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι η Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Νέων Αστυνομικών Υπηρεσιών (όπως Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου) με Παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία των κτηρίων για στέγασή τους. Ζητήθηκε βοήθεια για την ανακατασκευή του νεόδμητου κτηρίου της Δ.Α. Ακαρνανίας, ώστε να γίνει λειτουργικό και ασφαλές. Επίσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων διεκδικεί την παραχώρηση, από το Δήμο Αγρινίου, στην Ελληνική Αστυνομία, του εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε η πρώην Δημοτική Αστυνομία (οχήματα κτλ.).

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική τη συνάντησή μας και δεσμεύτηκε ότι στα θέματα που άπτονται της Δημοτικής Αρχής θα είναι αρωγός. Δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί μια γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία προς όφελος του τόπου μας. Η Ένωσή μας παρέδωσε σχετικό υπόμνημα με όλες τις θέσεις της και το όραμά της και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ένωση στο κτήριο της Δ.Α. Ακαρνανίας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη την Ίδρυση – Οργάνωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για όλους στα Σώματα ασφαλείας, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς, Στρατιωτικούς, Εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ε.Σ.Π.Α.). Τέλος τονίστηκε απόπ την πλευρά της Ένωσης ότι στο εγχείρημα της Μεταρρύθμισης στην ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Α.Ε.Α. όσο και αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Προς την σωστή κατεύθυνση θεωρεί ότι είναι η σύσταση και λειτουργία των επιτροπών αντιεγκληματικής πολιτικής.