Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό στο Μενίδι

Ένα από τα μεγαλύτερα αποχετευτικά έργα του νομού, ολοκληρώνεται στη δημοτική ενότητα Μενιδίου του Δήμου Αμφιλοχίας. Ο πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, αποκτά τη σημαντικότερη ίσως υποδομή του, η οποία και θα επιλύσει οριστικά ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που υπήρχαν.

αποχετευτικό μενιδίουΤο έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και από πόρους του Δήμου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έχει προϋπολογισμό 7 εκ. € και περιλαμβάνει τρείς ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου, που έχει ολοκληρωθεί, την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης, όλου του οικισμού, που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και την κατασκευή της ΜΕΛ που βρίσκεται σε φάση οριστικοποίησης αναδόχου. Ο Δήμος Αμφιλοχίας επένδυσε και επενδύει ακόμη σημαντικά κεφάλαια στην περιβαλλοντική προστασία, ιδίως στα ευαίσθητα οικοσυστήματα, όπως ο Αμβρακικός, όπου πρόσφατα ολοκλήρωσε την αποχέτευση της Αμφιλοχίας και οι ποτάμιοι αποδέκτες όπου συνεχίζει με την ολοκλήρωση των μελετών για την αποχέτευση του Εμπεσού, της Μαλεσιάδας, των Αμοργιανών, της Ποδογόρας και των Γιαννόπουλων. Τα έργα αυτά θα ενταχθούν ως έργα προτεραιότητας στο ΣΕΣ.

Οι επενδύσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, παρέχουν ευκαιρίες ανάπτυξης οικονομικών επενδύσεων και αποφέρουν ταχύτατες αποσβέσεις, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.